Artykuły

E330 - co to jest?

E330 - co to jest?

Dodany przez Aleksandra Folta

E330 to symbol kwasu cytrynowego, który wykorzystujemy w gospodarstwach domowych, a jego pospolita nazwa to po prostu kwasek cytrynowy. Gdy czytamy et...

Marokańska zupa harira

Marokańska zupa harira

Dodany przez Aleksandra Folta 0 Komentarze

Zupa harira to tradycyjna potrawa z północnej Afryki. Marokańska zupa podbija serca smakoszy na całym świecie. Niektórzy twierdzą, że harira jest odpo...

Cynamon - przyprawa pachnąca świętami

Cynamon - przyprawa pachnąca świętami

Dodany przez Aleksandra Folta 0 Komentarze

Cynamon to jedna z ulubionych przypraw domowych. Oprócz niezwykłego aromatu i pysznego smaku cynamon jest ceniony i znany ze swych właściwości zdrowot...

Postaw na zdrowie, czyli jak zmienić nawyki żywieniowe

Postaw na zdrowie, czyli jak zmienić nawyki żywieniowe

Dodany przez Aleksandra Folta

Czujesz, że przyszedł czas, by o siebie zadbać? Wspaniale! Zmiana nawyków żywieniowych to klucz do osiągnięcia Twojego sukcesu w postaci poprawy sylwe...

Botwinkowy zawrót głowy, czyli wiosenna zupa z botwiny

Botwinkowy zawrót głowy, czyli wiosenna zupa z botwiny

Dodany przez Ania Stoitsi - właściciel

Zupa botwinkowa to bomba zdrowotna, na którą z utęsknieniem czekamy całą zimę. Wraz z nadejściem wiosny rośnie nasz apetyt na zdrowe i kolorowe, czyli...

Jak zmienić złe nawyki?

Jak zmienić złe nawyki?

Dodany przez Ania Stoitsi - właściciel

Jak zmienić złe nawyki? Nie można wyplenić starego nawyku, można go zastąpić nowym! Oto najważniejsza zasada zmiany niezdrowych nawyków. Nazyw...

Nadwaga i otyłość - skąd się biorą?

Nadwaga i otyłość - skąd się biorą?

Dodany przez Ania Stoitsi - właściciel

Zgodnie z Teorią Medycyny Chińskiej główną przyczyną nadwagi i otyłości jest osłabienie funkcji śledziony z jednoczesnym tworzeniem wilgoci i nagromad...

Sól kłodawska – dlaczego właśnie jej używamy w naszej kuchni

Sól kłodawska – dlaczego właśnie jej używamy w naszej kuchni

Dodany przez Ania Stoitsi - właściciel

Sól kłodawska to niejodowana i wartościowa sól kamienna. Nie jest ługowana, czyli oczyszczana chemicznie, dzięki czemu stanowi bogate źródło mikroelem...

Pasteryzacja vs Sterylizacja

Pasteryzacja vs sterylizacja

Dodany przez Ania Stoitsi - właściciel 0 Komentarze

Początki pasteryzacji – trochę historii Nazwa „pasteryzacja” nawiązuje do odkrywcy metody, czyli Ludwika Pasteura ojca mikrobiologii. Jesz...