Informacje dla alergików

Wszystkie nasze produkty tworzymy na bazie sprawdzonych i certyfikowanych surowców. Są one pozbawione glutenu, laktozy i cukru.
Zupy jedzą osoby chore na celiakie i nie mają żadnych problemów. Obecnie jesteśmy w trakcie certyfikacji dla produktów bezglutenowych.

Wszystkie składy możesz sprawdzić tutaj: https://www.zdrowazupa.pl/nasze-smaki - po naciśnięciu przycisku ZOBACZ SKŁAD otrzymasz informację co dokładnie zawiera każdy nasz produkt.

Z warzyw nie dodajemy selera z uwagi na to iż jest alergenem. Lista pozostałych warzyw jest dostępna przy każdym produkcie.

Oto niektóre z używanych przez nas surowców:

Kasze: jaglana i gryczana niepalona, dodawane w naszych zup są bezglutenowa i bio. Producent Soligrano.
Makaron kukurydziany bezglutenowy bio. Producent SamMills
Soczewica, ciecierzyca - dostawca to Bio Planet certyfikacja bio i bezglutenowa
Masło Ghee bez laktozy klarowane 8 godzin - Producent Palce Lizać
Przyprawy bezglutenowe - Producent Dary Natury
Mięso z kurczaka i polędwiczki z indyka - wszystkie z hodowli pozbawionej antybiotyków, a także karmione paszą bez GMO i kokcydioostatyków.

Chcemy abyś czuła się/czuł się bezpiecznie, dlatego jeśli masz wątpliwości pytaj! Odpowiemy na każde pytanie.
mail: zamowienia@zdrowazupa.pl lub tel. 572825000

%