Zupy w słoikach przygotowujemy z dbałością o jakość wszystkich składników, również pod kątem braku glutenu i laktozy – z myślą o osobach cierpiących na ich nietolerancję. Każdy słoik, zanim trafi do sprzedaży, jest pasteryzowany i zakręcony nakrętką typu twist off. Możesz to sprawdzić wciskając nakrętkę – jeśli nie wydaje odgłosów kliknięcia, to znaczy, że słoik jest szczelny. Same słoiki są sterylne, a szkło jest uznawane za jeden z najbezpieczniejszych materiałów do przechowywania żywności. To w połączeniu z gwarantowaną jakością produktów od naszych dostawców sprawia, że nasze zupy są wolne od drobnoustrojów chorobotwórczych. Więcej na temat zasad diety zupowej przeczytacie na naszym blogu - Dieta zupowa - 8 powodów, dla których warto jeść zupy.
Zupy, stosowane zamiast wszystkich posiłków, zapewniają Ci wszystkie składniki odżywcze. Zalecamy jednak nie stosować takiej diety na stałe, a jedynie jako sposób na oczyszczenie organizmu przez kilka tygodni. W przypadku diety płynnej - catering to wygodne, ale i bezpieczne rozwiązanie.