Bulion kolagenowy karniwora z grzybami
Dieta Karniwora, która zyskuje na popularności, wyklucza całkowicie węglowodany z menu. Nasz bulion – uzupełniony m.in. o grzyby shitakie, które m.in. wykazują działanie antynowotworowe, podnoszą odporność i wzmacniają kości (to wszystko zasługa zawartości witaminy D, wapnia i fosforu).
Skład: nóżki wieprzowe, kurze łapki, kości wołowe szpikowe, szyje indyka, skrzydła indyka, grzyby shitakie, suszone podgrzybki, korzeń łopianu, sól kłodawska, pieprz czarny.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Zupa o niskim indeksie glikemicznym.
Wartość odżywcza w 100g produktu |
Wartość energetyczna |
214 kJ / 52 kcal |
Tłuszcz |
4,48g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,46g |
Węglowodany |
0g |
W tym cukry |
0g |
Białko |
2,30g |
Sól |
0,66g |
Kolagen |
1,40g |