Bulion kolagenowy klasyczny
Wyjątkowy wywar warzywno-mięsny wzbogacony o aromatyczne przyprawy. Duża zawartość kolagenu sprawia, że świetnie wpływa na stan kości, skóry, paznokci oraz włosów. Zawiera ocet jabłkowy, który ma właściwości antybakteryjne, poprawia pracę serca, a także wspomaga odchudzanie.
MARCHEW - bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jednym z ważniejszych jest beta-karoten, który nie tylko wzmaga opaleniznę, lecz także zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność i może ochronić przed rozwojem nowotworów.
CEBULA - zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.
KORZEŃ PIETRUSZKI - w korzeniach pietruszki znajdują się m.in. flawonoidy (przeciwutleniacze, które chronią przed groźnymi chorobami), substancje śluzowe, związki cukrowe i sole mineralne.
* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Skład: marchew, nóżki wieprzowe, korzeń pietruszki, kurze łapki, kości wołowe szpikowe, szyje indyka, skrzydła indyka, por, cebula, ocet jabłkowy, ziele angielskie, liść laurowy, korzeń łopianu, sól kłodawska, pieprz czarny.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Zupa o niskim indeksie glikemicznym.
Wartość odżywcza w 100g produktu |
Wartość energetyczna |
214 kJ / 52 kcal |
Tłuszcz |
4,90g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,84g |
Węglowodany |
0,66g |
W tym cukry |
0,66g |
Białko |
1,57g |
Sól |
0,47g |
Kolagen |
1,40g |