Bulion kolagenowy klasyczny
Menu bez glutenu
Bulion kolagenowy klasyczny

Wyjątkowy wywar warzywno-mięsny wzbogacony o aromatyczne przyprawy. Duża zawartość kolagenu sprawia, że świetnie wpływa na stan kości, skóry, paznokci oraz włosów. Zawiera ocet jabłkowy, który ma właściwości antybakteryjne, poprawia pracę serca, a także wspomaga odchudzanie.

MARCHEW - bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jednym z ważniejszych jest beta-karoten, który nie tylko wzmaga opaleniznę, lecz także zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność i może ochronić przed rozwojem nowotworów.

CEBULA - zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.

KORZEŃ PIETRUSZKI - w korzeniach pietruszki znajdują się m.in. flawonoidy (przeciwutleniacze, które chronią przed groźnymi chorobami), substancje śluzowe, związki cukrowe i sole mineralne.

* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Skład: marchew, nóżki wieprzowe, korzeń pietruszki, kurze łapki, kości wołowe szpikowe, szyje indyka, skrzydła indyka, por, cebula, ocet jabłkowy, ziele angielskie, liść laurowy, korzeń łopianu, sól kłodawska, pieprz czarny.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Zupa o niskim indeksie glikemicznym.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 79,3 kJ / 15,1 kcal
Tłuszcz 1,3g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,39g
Węglowodany 0,17g
W tym cukry 0,01g
Białko 1,62g
Sól 0,002g