
Pyszna kompozycja składników, której intensywny smak dopełnia m.in. sos sojowy tamari, a także przyprawy takie jak kardamon czy cynamon. Nieco pikanterii natomiast dodaje papryczka chilli w składzie. To świetne źródło składników mineralnych, witamin i kolagenu, czyli niezwykle potrzebnego dla organizmu białka.
MARCHEW - bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jednym z ważniejszych jest beta-karoten, który nie tylko wzmaga opaleniznę, lecz także zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność i może ochronić przed rozwojem nowotworów.
CEBULA - zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.
CZOSNEK - odprowadza śluz, niszczy pasożyty, zwiększa odporność. Jest naturalnym antybiotykiem.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Zupa o niskim indeksie glikemicznym.
Wartość odżywcza w 100g produktu | |
Wartość energetyczna | 290 kJ / 70 kcal |
Tłuszcz | 4,99g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,56g |
Węglowodany | 2,46g |
W tym cukry | 0,55g |
Białko | 2,15g |
Sól | 0,48g |
Kolagen | 1,40g |