Bulion kolagenowy tajski
Pyszna kompozycja składników, której intensywny smak dopełnia m.in. sos sojowy tamari, a także przyprawy takie jak kardamon czy cynamon. Nieco pikanterii natomiast dodaje papryczka chilli w składzie. To świetne źródło składników mineralnych, witamin i kolagenu, czyli niezwykle potrzebnego dla organizmu białka.
MARCHEW - bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jednym z ważniejszych jest beta-karoten, który nie tylko wzmaga opaleniznę, lecz także zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność i może ochronić przed rozwojem nowotworów.
CEBULA - zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.
CZOSNEK - odprowadza śluz, niszczy pasożyty, zwiększa odporność. Jest naturalnym antybiotykiem.
* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Skład: nóżki wieprzowe, marchew, por, kurze łapki, kości wołowe szpikowe, szyje indyka, skrzydła indyka, cebula, sos sojowy tamari, olej sezamowy, trawa cytrynowa, imbir, czosnek, grzyby shitake, ocet ryżowy, kolendra natka, papryczka chilli, cynamon, goździki, kardamon, korzeń łopianu, sól kłodawska, pieprz czarny.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Zupa o niskim indeksie glikemicznym.
Wartość odżywcza w 100g produktu |
Wartość energetyczna |
290 kJ / 70 kcal |
Tłuszcz |
4,99g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,56g |
Węglowodany |
2,46g |
W tym cukry |
0,55g |
Białko |
2,15g |
Sól |
0,48g |
Kolagen |
1,40g |