
Pyszna kompozycja składników, której intensywny smak dopełnia m.in. sos sojowy tamari, a także przyprawy takie jak kardamon czy cynamon. Nieco pikanterii natomiast dodaje papryczka chilli w składzie. To świetne źródło składników mineralnych, witamin i kolagenu, czyli niezwykle potrzebnego dla organizmu białka.
MARCHEW - bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jednym z ważniejszych jest beta-karoten, który nie tylko wzmaga opaleniznę, lecz także zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność i może ochronić przed rozwojem nowotworów.
CEBULA - zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.
CZOSNEK - odprowadza śluz, niszczy pasożyty, zwiększa odporność. Jest naturalnym antybiotykiem.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Zupa o niskim indeksie glikemicznym.
Wartość odżywcza w 100g produktu | |
Wartość energetyczna | 102,9 kJ / 23,03 kcal |
Tłuszcz | 1,77g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,39g |
Węglowodany | 5,5g |
W tym cukry | 1,3g |
Białko | 1,29g |
Sól | 0,002g |