Moje konto
Logowanie Przypomnienie hasła

Dołącz do nas:

• Szybki proces zakupowy
• Śledzenie statusu przesyłki
• Podgląd historii zakupów
• Informacje o promocjach i kuponach rabatowych

Rejestracja
Koszyk
Brak produktów
Chilli con carne KETO
Menu bez glutenu
Chilli con carne KETO

Czy znacie tradycyjną potrawę teksańską? Otóż mowa właśnie o chili con carne, co w języku hiszpańskim oznacza: „chili z mięsem”. W Zdrowej Zupie znajdziesz ten smakołyk prosto z Ameryki w wersji płynnej – z wołowiną oraz indykiem. Takie smaczne danie keto zasmakowałoby na pewno także strażnikowi Teksasu.

Długo gotowany bulion mięsny

  • Rosół na mocne kości zdrowe stawy - podstawowym składnikiem odpowiedzialnym za mocne kości i elastyczne stawy nie jest wapń, ale kolagen. Badania naukowe są zgodne, że dostarczanie kolagenu z pożywieniem oraz suplementacja kolagenem typu II poprawia stan kości i stawów, zapobiega zwyrodnieniom stawów, sztywności i stanom zapalnym. Długo gotowany bulion mięsny dostarcza wszystkich aminokwasów budujących kolagen w najprostszej, a zatem gotowej bezpośrednio do wchłonięcia formie. Oznacza to, że organizm dostaje komplet składników, a przy tym nie jest obarczony trawieniem. Podstawową zaletą stężonego rosołu jest wysoka koncentracja aminokwasów i składników mineralnych przy ich łatwej wchłanialności.
  • Rosół na nieszczelne jelito - jednym z podstawowych składników niezbędnych do utrzymania prawidłowej pracy jelit jest aminokwas glutamina obecny w bardzo dużych ilościach w rosole. U osób z nieswoistymi zapaleniami jelit obserwuje się niedobór kilku aminokwasów, w tym glutaminy, a także niedobór kolagenu typu IV.
  • Rosół a działanie przeciwzapalne - najważniejszym składnikiem rosołu o działaniu przeciwzapalnym jest aminokwas glicyna. Glicyna ma dobrze udokumentowane działanie przeciwzapalne, immunomodulacyjne oraz cytoprotekcyjne.
  • Rosół a przeziębienie - korzystne działanie rosołu przy przeziębieniu może wynikać z hamowania ruchliwości neutrofili i łagodzeniu stanu zapalnego, a zatem redukowaniu objawów związanych z wytwarzaniem dużej ilości śluzu.
  • Rosół a skóra bez zmarszczek - skoncentrowany rosół jest bardzo bogaty w peptydy i aminokwasy rozpadu kolagenu. Dla tych właśnie składników wielokrotnie wykazano, że ich suplementacja wpływa pozytywnie na nawilżenie i elastyczność skóry oraz zmniejsza skłonność do zmarszczek.

SELER NACIOWY - seler naciowy jest źródłem m.in. olejków aromatycznych, flawonoidów i glikozydów, które wpływają na pobudzenie pracy serca. Poza tym zawiera dużą ilość witamin C i E, witamin z grupy B oraz kwasu foliowego. W selerze naciowym znajdziemy także cynk, żelazo, magnez, potas oraz wapń. Ma działanie oczyszczające, wpływa na nawilżenie skóry, zapewniając jej aksamitną gładkość i delikatność. Poza tym sprzyja likwidowaniu obrzęków oraz zapobiega działaniu wolnych rodników.

AWOKADO – właściwości awokado sprawiają, że jest ono uważane za jeden z najzdrowszych owoców świata. Jego miąższ ma cztery razy większą gęstość odżywczą niż jakikolwiek inny owoc. W tradycyjnej medycynie awokado było stosowane w takich schorzeniach, jak: bóle brzucha, biegunki, wrzody żołądka i wątroby, a także cukrzycę czy hipercholesterolemię. Owoc, dzięki bogactwu składników odżywczych, stanowi świetne uzupełnienie codziennej diety.

PAPRYKA - jako jedno z nielicznych warzyw, papryka zachowuje swoje właściwości pod wpływem duszenia i pieczenia. Świeża papryka zawiera więcej witaminy C niż cytryna, a pieczona poprawia trawienie i pobudza apetyt. Do właściwości leczniczych papryki zalicza się też mi.in. zapobieganie zwapnieniu naczyń krwionośnych i likwidowanie bólu głowy.

* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Skład: mielone mięso z indyka, mielone mięso wołowe, długo gotowany bulion mięsny, seler naciowy, papryka czerwona, papryka zielona, czarne oliwki, cebula, awokado hass, papryczki jalapeno, czosnek, koncentrat pomidorowy, kolendra natka, kumin, oregano, papryka ostra, papryka słodka, sól kłodawska, pieprz czarny, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Zupa o niskim indeksie glikemicznym.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 297 kJ / 71 kcal
Tłuszcz 5,2g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4g
Węglowodany 2,7g
W tym cukry 1,0g
Białko 3,8g
Sól 0,7g