Moje konto
Logowanie Przypomnienie hasła

Dołącz do nas:

• Szybki proces zakupowy
• Śledzenie statusu przesyłki
• Podgląd historii zakupów
• Informacje o promocjach i kuponach rabatowych

Rejestracja
Koszyk
Brak produktów
Makaronowa z kurczakiem zagrodowym bezglutenowa 540 ml

Makaronowa z kurczakiem zagrodowym bezglutenowa 540 ml


Najstarsze znaleziska archeologiczne wskazują, że makaron pochodzi z… Azji. Jednak to mieszkańcy Italii rozsławili go na cały świat. Czy próbowałaś/próbowałeś już bezglutenowej wersji tego włoskiego smakołyku? Nasza zupa makaronowa zawiera makaron kukurydziany bez glutenu, który jest łatwostrawny oraz utrzymuje jelito cienkie w prawidłowym stanie. Pamiętaj, że zdrowy posiłek = świetne samopoczucie!

  • Rodzaj: Zupa mięsna
  • Pojemność: 540 ml, 470 g + 5 g
  • Trwałość: 6 m-cy
  • Wartość odżywcza w słoiku: 979,2 kJ / 230,4 kcal
  • Produkt należy przechowywać w lodówce
  • Bez konserwantów i dodatków smakowych
  • Niski indeks glikemiczny

Skład: woda filtrowana, pierś z kurczaka zagrodowego bez antybiotyków i GMO, makaron kukurydziany bezglutenowy, mleko kokosowe, cebula, papryka czerwona i żółta bez skóry, pieczarki, kukurydza, masło ghee, sól kłodawska, papryka słodka, pieprz, kurkuma, curry, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy.
Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.

MAKARON KUKURYDZIANY - bezglutenowy zapobiega postępowaniu celiakii oraz utrzymuje jelito cienkie w prawidłowym stanie. Jest łatwostrawny, nie zalega w jelitach w związku z czym poprawia wchłanianie witamin i składników mineralnych. Makaron nie zawiera cholesterolu i jajek. Ma niski indeks glikemiczny, który jest ważnym elementem diety dla diabetyków oraz osób chcących zrzucić kilka kilogramów.

PIERŚ Z KURCZAKA BEZ GMO I ANTYBIOTYKÓW – mięso z kurczaka to wartościowe źródło białka, witamin i składników mineralnych. Jeśli chcesz mieć jeszcze większą pewność, że jesz zdrowego kurczaka, wybieraj piersi z kurczaka z certyfikatami lub kurczaka zagrodowego.

PAPRYKA – jako jedno z nielicznych warzyw, papryka zachowuje swoje właściwości pod wpływem duszenia i pieczenia. Świeża papryka zawiera więcej witaminy C niż cytryna, a pieczona poprawia trawienie i pobudza apetyt. Do właściwości leczniczych papryki zalicza się też mi.in. zapobieganie zwapnieniu naczyń krwionośnych i likwidowanie bólu głowy.

PIECZARKI - zawierają dużo witamin z grupy B, a także związków bioaktywnych, m.in. lektyn i tyrozynazy. Badania naukowe potwierdzają ich działanie przeciwnowotworowe, odpornościowe i antybakteryjne.

KURKUMA - posiada silne właściwości przeciwzapalne. Kurkuma poprawia funkcjonowanie mózgu i zmniejsza ryzyko jego chorób, np. alzheimera. Zapobiega i leczy nowotwory.

* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Menu bez glutenu
Wartość odżywcza
w 100g produktu w słoiku
Wartość energetyczna 204 kJ / 48 kcal 979,2 kJ / 230,4 kcal
Tłuszcz 1,5g 7,2g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g 2,4g
Węglowodany 5,9g 28,32g
W tym cukry 1,2g 5,76g
Błonnik 0,65g 3,12g
Białko 2,6g 12,48g
Sól 0,6g 2,88g

Napisz opinię

Musisz zalogować się lub zarejestrować się aby móc recenzować