Skład: biała kapusta, kwas askorbinowy (witamina C).
Barwa, smak i konsystencja soku może się różnić w zależności od pory roku.
Jak najlepiej cieszyć się Sokiem z Białej Kapusty?
- Codziennie: Picie soku regularnie może wspierać równowagę organizmu.
- W diecie: Wykorzystaj sok jako składnik dań lub dodatek do koktajli, aby wzbogacić swoje posiłki o naturalne składniki.
- Jako detoks: Sok z białej kapusty jest często wybierany do krótkotrwałych programów oczyszczania organizmu.
Do wyciśnięcia 250 ml soku z kapusty potrzebujemy około 1 do 1,5 kg soku z żywej, świeżej białej kapusty. Kapusta jest obierana z zewnętrznych liści, myta, szatkowana i wtedy dopiero wyciskamy z niej sok na prasie - proces cold press.
Potem jest poddawana procesowi utrwalenia HPP.
- Usuwa toksyny z organizmu.
- Wspiera pracę układu trawiennego.
- Pomaga przy nadciśnieniu.
- Wzmacnia odporność.
- Łagodzi stany zapalne i bóle głowy.
- Poprawia koncentrację.
- Wspomaga w utracie zbędnych kilogramów i gojeniu się ran.
- Zapobiega starzeniu się skóry.
Do stosowania przy:
- niestrawności,
- problemach ze zgagą, odbijaniem,
- Helicobacter Pylori,
- braku odporności,
- chorobach zapalnych,
- dla gojenie ran (w tym wrzodów).
W celu zagojenia śluzówki żołądka pij go codziennie rano na czczo. W pierwszych dniach pij po pół szklanki, później możesz wypijać więcej również w ciągu dnia. Najpierw sprawdź jak tolerujesz ten surowy sok z białej kapusty.
Dodaj do codziennego jadłospisu dodaj napój z surowej kapusty i korzystaj z jego właściwości!
Kwas askorbinowy - czyli po prostu witamina C jest niezbędna do funkcjonowania organizmów żywych. Ludzie nie metabolizują jej więc musi być dostarczany w pożywieniu. Jest także przeciwutleniaczem stosowanym jako dodatek do żywności.
* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl