Skład: jabłka, seler naciowy, cytryna, jarmuż, rukola, matcha, lubczyk, natka pietruszki, kwas askorbiniowy.
Barwa, smak i konsystencja soku może się różnić w zależności od pory roku.
Co sprawia, że nasz Zielony Sok z Matchą jest tak wyjątkowy?
- Synergia SIRT i matchy: SIRTuiny, które znajdziesz w naszym soku, stymulują zdolności regeneracyjne organizmu, a matcha jest źródłem antyoksydantów i naturalnej energii.
- Wzbogacony o matchę: Ta zielona herbata w proszku to nie tylko smaczny dodatek, ale również dostarcza kofeinę i L-teaninę, które wpływają na koncentrację i ożywienie umysłu.
MATCHA - to zielona herbata w proszku, która jest podobno najzdrowsza ze wszystkich gatunków zielonych herbat. Ma 137 razy więcej antyoksydantów niż klasyczna zielona herbata. Te przeciwutleniacze te mogą zapobiec rozwojowi m.in.nowotworów,nadciśnienia, chorób serca, cukrzycy.
Jedna filiżanka tej japońskiej herbaty dostarcza niemalże tę samą ilość kofeiny co jedna filiżanka kawy. Jednak matcha, w przeciwieństwie do małej czarnej, dodaje energii stopniowo i pozwala uniknąć nagłego spadku siły.
Matcha to także sposób na odchudzanie. Wszystko za sprawą zawartości związku o nazwie EGCG, który wpływa na poprawę metabolizmu.
JARMUŻ - jest skarbnicą sulforafanu - przeciwutleniacza, który ma silne działanie antynowotworowe. Poza tym jarmuż zawiera karotenoidy (beta karoten, luteinę, zeaksantynę) - przeciwutleniacze, które również hamują szkodliwe procesy oksydacyjne. Jarmuż jest także skarbnicą innej antynowotworowej substancji - witaminy K, która również hamuje rozwój niektórych nowotworów i odgrywa istotną rolę w procesie krzepnięcia krwi, m.in. zmniejsza nadmierne krwawienia miesiączkowe.
RUKOLA – bogata w wysoko wartościowe aminokwasy siarkowe, kwas alfa – linolenowy, chlorofil i kwas foliowy. Liście rukoli to także liczne witaminy, dzięki którym możliwe jest nie tylko wzmocnienie organizmu, ale także tonizacja i regeneracja wszystkich komórek organizmu.
SELER NACIOWY - seler naciowy jest źródłem m.in. olejków aromatycznych, flawonoidów i glikozydów, które wpływają na pobudzenie pracy serca. Poza tym zawiera dużą ilość witamin C i E, witamin z grupy B oraz kwasu foliowego. W selerze naciowym znajdziemy także cynk, żelazo, magnez, potas oraz wapń. Ma działanie oczyszczające, wpływa na nawilżenie skóry, zapewniając jej aksamitną gładkość i delikatność. Poza tym sprzyja likwidowaniu obrzęków oraz zapobiega działaniu wolnych rodników.
ZIELONE JABŁKO - picie soku z jabłek na pusty żołądek dostarcza organizmowi silnie skoncentrowanego błonnika, który nie tylko wspomaga trawienie, lecz także na dłużej zaspokaja głód, wspomagając proces utraty wagi. Wysoka zawartość błonnika też odgrywa ważną rolę w przetwarzaniu cukru przez metabolizm. Pomaga to zużyć cukier jako źródło energii a to działa przeciwcukrzycowo. Jedzenie zielonych jabłek pomaga regulować wysoki cholesterol, zatrzymując płytki krwinek przed blokowaniem tętnic.
* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl