Skład: woda filtrowana, czerwona soczewica, przetarte pomidory bez skóry, koncentrat pomidorowy, cebula, czosnek, prażone ziarna słonecznika, mleko kokosowe, oliwa z oliwek, sól kłodawska, pieprz, kurkuma, curry, papryka słodka, papryka ostra, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy.
Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
CZERWONA SOCZEWICA - wzmacnia serce i nerki. Wspomaga wydalanie wody z organizmu.
CEBULA - zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.
CZOSNEK - odprowadza śluz, niszczy pasożyty, zwiększa odporność. Jest naturalnym antybiotykiem.
PRZETARTE POMIDORY - przetworzone termicznie zawierają nawet trzy razy więcej likopenu, który jest przeciwutleniaczem. Opóźnia procesy starzenia, chroni organizm przed licznymi chorobami układu krwionośnego, ma silne działanie przeciwnowotworowe.
KURKUMA - osiada silne właściwości przeciwzapalne. Poprawia funkcjonowanie mózgu i zmniejsza ryzyko jego chorób, np. alzheimera. zapobiega i leczy nowotwory.
ZIARNA SŁONECZNIKA - mają wysoką zawartość witaminy E, obniżają poziom cholesterolu. U kobiet odpowiadają za płodność, a u mężczyzn poprawiają jakość plemników.
MLEKO KOKOSOWE – bogate w składniki mineralne (mangan, miedź, magnez, selen, żelazo, fosfor) i nasycone kwasy tłuszczowe. Zawiera witaminę C, witaminy z grupy B, lecytynę i kwas foliowy.
* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl