Moje konto
Logowanie Przypomnienie hasła

Dołącz do nas:

• Szybki proces zakupowy
• Śledzenie statusu przesyłki
• Podgląd historii zakupów
• Informacje o promocjach i kuponach rabatowych

Rejestracja
Koszyk
Brak produktów
Smalec z białej fasoli i migdałów

Smalec z białej fasoli i migdałów


Nasz smalec z białej fasoli to innowacyjny i zdrowy dodatek do Twojej kuchni, który wspaniale uzupełni Twoje potrawy. To produkt, który łączy w sobie smak i konsystencję tradycyjnego smalcu z korzyściami zdrowotnymi białej fasoli, tworząc smakowitą i pożywną alternatywę.

  • Rodzaj: Pasta do smarowania
  • Pojemność: 165 g
  • Trwałość: 6 m-cy
  • Wartość odżywcza w słoiku: 1131,9 kJ / 270,6 kcal
  • Produkt należy przechowywać w lodówce
  • Bez laktozy, bez glutenu, bez cukru

Cena: 21,00 zł

Zamów więcej, zapłać mniej!
350 zł-2%
500 zł-4%
650 zł-6%
800 zł-8%
0%
Skład: biała fasola, migdały, mleko kokosowe, mleko migdałowe, syrop z agawy, czosnek, ocet winny, cebula, pieprz cayenne, sól

To nie tylko wyjątkowy smak, to także zdrowy wybór. Nasz smalec z białej fasoli jest bogaty w białko roślinne, błonnik i składniki mineralne, które wspierają Twoje zdrowie. Dodatkowo, jest to idealna opcja dla wegan i wegetarian, którzy chcą cieszyć się smakiem smalcu bez produktów pochodzenia zwierzęcego.


BIAŁA FASOLA – cechuje się bardzo wysoką zawartością białka, błonnika, a także witamin i związków mineralnych. Fasola jest także dobrym źródłem witamin z grupy B, witaminy A i PP. Ważnym związkiem występującym w fasoli jest lecytyna, która korzystnie wpływa na pamięć i koncentrację.

MIGDAŁY – migdały posiadają wiele wartości odżywczych, a co za tym idzie - prozdrowotnych właściwości. Migdały to sprawdzony sposób na mdłości i zgagę w ciąży. Można je polecić także na odchudzanie, gdyż zapobiegają napadom głodu. Poza tym łagodzą stres i koją nerwy, a także obniżają poziom cholesterolu i cukru we krwi, zapobiegając tym samym miażdżycy i cukrzycy.

CZOSNEK – odprowadza śluz, niszczy pasożyty, zwiększa odporność. Jest naturalnym antybiotykiem.

MLEKO KOKOSOWE – mleko kokosowe jest dobrym źródłem niektórych składników mineralnych. Porcja 100 g pokrywa dzienne zapotrzebowanie na mangan w 46 procentach, na miedź w 13 procentach, na fosfor w 10 procentach, a na magnez, żelazo i selen w 9 procentach. Zawiera także niewielkie ilości witaminy C, niacyny, kwasu foliowego i innych witamin z grupy B.

OCET WINNY – dzięki niewielkiej zawartości kalorii i braku tłuszczu świetnie sprawdzi się w diecie osób odchudzających się, jako dodatek do sosów sałatkowych. Poza tym przyspiesza metabolizm i hamuje apetyt. Ma działanie bakteriobójcze. Dzięki obecności silnego antyoksydantu - resweratrolu - czerwony ocet winny spowalnia proces starzenia: hamuje powstawanie zmarszczek, przebarwień, plam starczych.

* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Orły gastronomi
Menu bez glutenu
Wartość odżywcza
w 100g produktu w słoiku
Wartość energetyczna 686 kJ / 164 kcal 1131,9 kJ / 270,6 kcal
Tłuszcz 9,6g 15,84g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,8g 4,62g
Węglowodany 11g 18,15g
W tym cukry 2,5g 4,12g
Błonnik 1,6g 2,64g
Białko 7,8g 12,87g
Sól 0,94g 1,55g

Napisz opinię

Musisz zalogować się lub zarejestrować się aby móc recenzować