Moje konto
Logowanie Przypomnienie hasła

Dołącz do nas:

• Szybki proces zakupowy
• Śledzenie statusu przesyłki
• Podgląd historii zakupów
• Informacje o promocjach i kuponach rabatowych

Rejestracja
Koszyk
Brak produktów
Batatowa wegańska bezglutenowa 540 ml

Batatowa wegańska bezglutenowa 540 ml


Czy wiesz, że bataty to potocznie słodkie ziemniaki? Ich wyjątkowy smak w połączeniu z cukinią, soczewicą i przyprawami tworzy niezwykły przysmak o orientalnym charakterze. Zupa z batatów przygotowana jest na wywarze warzywnym, tylko z bezpiecznych składników.

  • Rodzaj: Zupa wegańska
  • Pojemność: 540 ml, 470 g + 5 g
  • Trwałość: 6 m-cy
  • Wartość odżywcza w słoiku: 1224 kJ / 292,8 kcal
  • Produkt należy przechowywać w lodówce
  • Bez konserwantów i dodatków smakowych
  • Niski indeks glikemiczny

Skład: bataty, soczewica czerwona, cebula, cukinia, czosnek, mleko kokosowe, oliwa z oliwek, papryka słodka czerwona, kurkuma, kumin, oregano, kolendra suszona liść, kolendra natka, papryka ostra, sól kłodawska, pieprz, kwasek cytrynowy.
Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.

BATATY - Czerwona odmiana batatów to doskonałe źródło likopenu, który może zmniejszać ryzyko rozwoju chorób serca i niektórych nowotworów. Poza tym bataty zawierają sporo związków mineralnych i witaminy z grupy B (zwłaszcza witaminę B6), witaminę C, kwas foliowy i witaminę E.

CZERWONA SOCZEWICA - wzmacnia serce i nerki. Wspomaga wydalanie wody z organizmu.

KUMIN - jest doskonałym źródłem żelaza, dzięki temu kumin zarówno zapobiega, jak i wspomaga leczenie anemii. Żelazo jest ważne m.in. dla kobiet miesiączkujących, które tracą żelazo w trakcie krwawienia. Poza tym kumin, dzięki wysokiej zawartości żelaza, witaminy C i A ma pozytywny wpływ na układ odpornościowy. Obniża poziom cholesterolu oraz stężenie "złego" cholesterolu LDL, trójglicerydów we krwi oraz zwiększa stężenie "dobrego" cholesterolu HDL we krwi.

KURKUMA - kurkuma posiada silne właściwości przeciwzapalne. Poprawia funkcjonowanie mózgu i zmniejsza ryzyko jego chorób, np. alzheimera. Zapobiega i leczy nowotwory.

CUKINIA – cukinia jest łagodnym w smaku, lekkostrawnym warzywem. Jest ceniona za wysoką wartość dietetyczną. Zaletą cukinii jest to, że nie odkładają się w niej metale ciężkie. Ponadto warzywo odkwasza organizm i pozytywnie wpływa na proces trawienia, dlatego polecana jest przy problemach z nadkwaśnością.

CEBULA – zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.

* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Menu bez glutenu
Wartość odżywcza
w 100g produktu w słoiku
Wartość energetyczna 255 kJ / 61 kcal 1224 kJ / 292,8 kcal
Tłuszcz 1g 4,8g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g 1,44g
Węglowodany 10,7g 51,36g
W tym cukry 2g 9,6g
Błonnik 0,92g 4,41g
Białko 2,6g 12,48g
Sól 0,2g 0,96g

Napisz opinię

Musisz zalogować się lub zarejestrować się aby móc recenzować