Skład: bataty, soczewica czerwona, pierś kurczaka bez GMO, cebula, cukinia, czosnek, mleko kokosowe, masło ghee bez laktozy, papryka słodka czerwona, kurkuma, kumin, oregano, kolendra suszona liść, kolendra natka, papryka ostra, sól kłodawska, pieprz, kwasek cytrynowy.
Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
BATATY - czerwona odmiana batatów to doskonałe źródło likopenu, który może zmniejszać ryzyko rozwoju chorób serca i niektórych nowotworów. Poza tym bataty zawierają sporo związków mineralnych i witaminy z grupy B (zwłaszcza witaminę B6), witaminę C, kwas foliowy i witaminę E.
CZERWONA SOCZEWICA - wzmacnia serce i nerki. Wspomaga wydalanie wody z organizmu.
PIERŚ Z KURCZAKA BEZ GMO I ANTYBIOTYKÓW - mięso z kurczaka to wartościowe źródło białka, witamin i składników mineralnych. Jeśli chcesz mieć jeszcze większą pewność, że jesz zdrowego kurczaka, wybieraj piersi z kurczaka z certyfikatami lub kurczaka zagrodowego.
KURKUMA - posiada silne właściwości przeciwzapalne. Kurkuma poprawia funkcjonowanie mózgu i zmniejsza ryzyko jego chorób, np. alzheimera. Zapobiega i leczy nowotwory.
CUKINIA - cukinia jest łagodnym w smaku, lekkostrawnym warzywem. Jest ceniona za wysoką wartość dietetyczną. Zaletą cukinii jest to, że nie odkładają się w niej metale ciężkie. Ponadto warzywo odkwasza organizm i pozytywnie wpływa na proces trawienia, dlatego polecana jest przy problemach z nadkwaśnością.
CEBULA - zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.
* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl