Moje konto
Logowanie Przypomnienie hasła

Dołącz do nas:

• Szybki proces zakupowy
• Śledzenie statusu przesyłki
• Podgląd historii zakupów
• Informacje o promocjach i kuponach rabatowych

Rejestracja
Koszyk
Brak produktów
Krupnik z polędwiczkami z indyka bezglutenowy 540 ml

Krupnik z polędwiczkami z indyka bezglutenowy 540 ml


Zupa krupnik to niezwykle pożywne danie. Zawartość warzyw, kaszy jaglanej i indyka sprawia, że uczucie sytości pozostaje jeszcze długi czas po zjedzeniu potrawy. Dodatkowo, w zupie tej kryje się sporo cennych dla organizmu składników odżywczych. Postaw na zdrowe, pełnowartościowe posiłki, dzięki którym energia nie opuści Cię przez cały dzień.

  • Rodzaj: Zupa mięsna
  • Pojemność: 540 ml, 470 g + 5 g
  • Trwałość: 6 m-cy
  • Wartość odżywcza w słoiku: 844,8 kJ / 201,6 kcal
  • Produkt należy przechowywać w lodówce
  • Bez konserwantów i dodatków smakowych
  • Niski indeks glikemiczny

Stan magazynowy: ostatnie sztuki

Skład: kasza jaglana Bio bezglutenowa (14%), pierś z indyka bez skóry (8%), cebula, marchew, pietruszka korzeń, ziemniaki, masło ghee bez laktozy, kozieradka, czosnek, sól kłodawska, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, natka pietruszki.
Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.

INDYK - pierś indyka jest najchudszym mięsem, a jednocześnie dobrym źródłem niacyny, selenu, witamin B6 i B12, a także cynku. Niedawno udowodniono, że niedobór witaminy B6 może skutecznie utrudnić odchudzanie, a selen uczestniczy w metabolizmie hormonów tarczycy odpowiedzialnych za tempo przemiany materii.

CEBULA - zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.

MARCHEW - bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jednym z ważniejszych jest beta-karoten, który nie tylko wzmaga opaleniznę, lecz także zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność i może ochronić przed rozwojem nowotworów.

KORZEŃ PIETRUSZKI - w korzeniach pietruszki znajdują się m.in. flawonoidy (przeciwutleniacze, które chronią przed groźnymi chorobami), substancje śluzowe, związki cukrowe i sole mineralne.

KASZA JAGLANA – jagły to najstarsza znana kasza. Wyróżnia się najwyższą zawartością witamin z grupy B: B1, B2, i B6 oraz żelaza i miedzi. Ma mało skrobi, za to dużo łatwo przyswajalnego białka. Kasza jaglana jest lekkostrawna i nie uczula, bo nie zawiera glutenu. Ma właściwości antywirusowe, zmniejsza stan zapalny błon śluzowych (wysusza nadmiar wydzieliny), jest zatem dobrym domowym lekarstwem na katar.

ZIEMNIAKI - to źródło energii, białka, a także witamin i składników mineralnych. Dieta ziemniaczana zalecana jest w niewydolności nerek.

* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Menu bez glutenu
Wartość odżywcza
w 100g produktu w słoiku
Wartość energetyczna 176 kJ / 42 kcal 844,8 kJ / 201,6 kcal
Tłuszcz 0,7g 3,36g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g 1,44g
Węglowodany 6,3g 30,24g
W tym cukry 0,7g 3,36g
Błonnik 0,79g 3,79g
Białko 3g 14,4g
Sól 0,3g 1,44g

Napisz opinię

Musisz zalogować się lub zarejestrować się aby móc recenzować