
CEBULA – zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.
CZOSNEK – odprowadza śluz, niszczy pasożyty, zwiększa odporność. Jest naturalnym antybiotykiem.
MARCHEW - bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jednym z ważniejszych jest beta-karoten, który nie tylko wzmaga opaleniznę, lecz także zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność i może ochronić przed rozwojem nowotworów.
KORZEŃ PIETRUSZKI - w korzeniach pietruszki znajdują się m.in. flawonoidy (przeciwutleniacze, które chronią przed groźnymi chorobami), substancje śluzowe, związki cukrowe i sole mineralne.
ZIEMNIAKI - to źródło energii, białka, a także witamin i składników mineralnych. Dieta ziemniaczana zalecana jest w niewydolności nerek.
MLEKO KOKOSOWE - bogate w składniki mineralne (mangan, miedź, magnez, selen, żelazo, fosfor) i nasycone kwasy tłuszczowe. Zawiera witaminę C, witaminy z grupy B, lecytynę i kwas foliowy.