Chleb bezglutenowy KETO
PESTKI DYNI – to cenne źródło witamin i składników mineralnych oraz zdrowego oleju roślinnego zawierającego nienasycone kwasy tłuszczowe.
NASIONA CHIA - zawierają one więcej kwasów omega-3 niż hodowlany łosoś atlantycki. Są także bardziej bogate w wapń niż mleko, a żelaza zawierają więcej niż szpinak. Ponadto nasiona chia odznaczają się wysoką zwartością pełnowartościowego białka.
* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Skład: woda, siemię lniane złote, pestki dyni, masło orzechowe, łuska babki jajowatej, olej rzepakowy, nasiona chia, sól, proszek do pieczenia
Waga: 280g i 590g
Przechowywanie: Naszym chlebkom najlepiej jest w opakowaniu i schowanymi w lodówce. Należy od czas do czasu otworzyć opakowanie żeby nie zgromadziła się w środku wilgoć. Tak przechowywany chleb, odwdzięczy się zachowaniem świeżości przez długi czas - nawet 5 - 6 dni. Jeżeli widzisz, że porcja jest dla Ciebie i tak za duża – pokrój w cienkie kromeczki i zamróź. Najsmaczniejsze są po podpieczeniu w opiekaczu lub rozmrożeniu na patelni. Smacznego!
Wartość odżywcza w 100g produktu |
Wartość energetyczna |
913 kJ / 220 kcal |
Tłuszcz |
13,3g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,45g |
Węglowodany |
4,99g |
W tym cukry |
1,65g |
Błonnik |
21,8g |
Białko |
15,6g |
Sól |
1,6g |