Moje konto
Logowanie Przypomnienie hasła

Dołącz do nas:

• Szybki proces zakupowy
• Śledzenie statusu przesyłki
• Podgląd historii zakupów
• Informacje o promocjach i kuponach rabatowych

Rejestracja
Koszyk
Brak produktów
Malinowa Bezglutenowa Czekolada KETO

Malinowa Bezglutenowa Czekolada KETO


Nasza malinowa czekolada keto bez cukru i laktozy to prawdziwa gratka dla miłośników wyjątkowych smaków, którzy cenią zdrowy tryb życia. Ta czekolada to połączenie intensywnego smaku gorzkiej czekolady z soczystym, owocowym aromatem malin, które przeniesie Cię w raj smaków, nie naruszając Twojej diety.

  • Rodzaj: Czekolada KETO
  • Waga: 80 g
  • Trwałość: 6 m-cy
  • Wartość odżywcza w tabliczce: 1336 kJ / 319 kcal
  • Zalecane przechowywanie w lodówce
  • Bez laktozy, bez glutenu, bez cukru
  • Bez konserwantów i dodatków smakowych

Cena: 23,00 zł

Zamów więcej, zapłać mniej!
0,00 zł
300 zł-2%
450 zł-4%
600 zł-6%
750 zł-8%
0%
Skład: masło kakaowe, miazga kakaowa, kakao bio, malina liofilizowana, erytrytol, mleko kokosowe, olej MCT, złoto jadalne.
Produkt wegański, bez glutenu, bez cukru i bez laktozy. Bez sztucznych ulepszaczy smaku.

Czekolada to idealny wybór dla osób, które dążą do utrzymania niskiego poziomu węglowodanów w diecie. Bez dodatku cukru, możesz cieszyć się smakiem czekolady i malin bez obawy o wpływ na poziom cukru we krwi. Co więcej, nasza czekolada jest całkowicie bez laktozy, co sprawia, że jest przyjazna dla osób z nietolerancją laktozy.


KAKAO - Kakao hamuje proces pogarszania się pamięci u osób starszych, który związany jest ze zmianami zachodzącymi w obszarze mózgu zwanym zakrętem zębatym.
- Kakao jest źródłem związków o charakterze przeciwutleniającym (m.in. flawanoli i procyjanidyn), które wykazują korzystny wpływ na prawidłową funkcję układu krążenia. Związki te działają rozkurczająco na naczynia krwionośne, ułatwiają przepływ krwi, neutralizują działanie tzw. złego cholesterolu i zapobiegają powstawaniu blokujących naczynia skrzepów.
- Kakao, pomimo zawartości substancji pobudzających, takich jak kofeina i teobromina, łagodzi stres. Działanie relaksacyjne przypisuje się obecności kwasu walerianowego, które ma działanie uspokajające. Poza tym kakao jest skarbnicą magnezu (499 mg/100 g), który wycisza w stresowych sytuacjach i łagodzi depresyjne nastroje.
- Kakao jest źródłem tryptofanu, który jest wykorzystywany przez mózg do wytwarzania neuroprzekaźnika zwanego serotoniną, który zapewnia spokój i daje uczucie szczęścia.
- Kakao może zapobiec kamicy nerkowej. Występująca w ziarnach kakaowca teobromina uniemożliwia tworzenie się złogów w nerkach i drogach moczowych - twierdzą uczeni.
- Teobromina występująca w kakao jest prawie trzykrotnie skuteczniejsza w leczeniu uporczywego kaszlu niż kodeina, uważana obecnie za najlepszy lek przeciwkaszlowy. Zawarta w kakao teobromina może blokować działanie nerwów czuciowych, co z kolei zatrzymuje odruch kasłania.

MLEKO KOKOSOWE - mleko kokosowe jest dobrym źródłem niektórych składników mineralnych. Porcja 100 g pokrywa dzienne zapotrzebowanie na mangan w 46 procentach, na miedź w 13 procentach, na fosfor w 10 procentach, a na magnez, żelazo i selen w 9 procentach. Zawiera także niewielkie ilości witaminy C, niacyny, kwasu foliowego i innych witamin z grupy B.

MALINY - są środkiem przeciwgorączkowym i napotnym, ponieważ kwas salicylowy w nich zawarty pobudza gruczoły potowe. Działają uspokajająco, przeciwzapalnie, ściągająco i przeciwbakteryjnie. Obniżają ciśnienie krwi, wzmacniają serce i mają działanie przeciwmiażdżycowe dzięki minerałom w nich zawartym,a żelazo i miedź mogą wspomóc leczenie anemii. Są bogate w potas, który reguluje gospodarkę wodno-elektrolitową organizmu, dlatego maliny zalecane są osobom mającym choroby nerek lub woreczka żółciowego. Hamują rozwój bakterii jelitowych, zmniejszają biegunkę. Zawarte w nich polifenole, silne antyoksydanty, chronią przed wolnymi rodnikami i opóźniają starzenie się.

OLEJ MCT - to syntetyczny tłuszcz o cennych dla organizmu właściwościach, który z łatwością wchłania się w przewodzie pokarmowym i może być przekształcony w wątrobie w ciała ketonowe, które są źródłem energii dla narządów (także mózgu). MCT pomaga w procesie gubienia kilogramów – m.in. hamuje łaknienie. Ma również działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne, jest także wykorzystywane przez sportowców jako sposób na zwiększenie wydolności.

* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Orły gastronomi
Menu bez glutenu
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 1336 kJ / 319 kcal
Tłuszcz 49,2g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 29,3g
Węglowodany 7,0g
W tym cukry 2,2g
Błonnik 5,1g
Białko 4,3g
Sól 0,001g

Napisz opinię

Musisz zalogować się lub zarejestrować się aby móc recenzować