Moje konto
Logowanie Przypomnienie hasła

Dołącz do nas:

• Szybki proces zakupowy
• Śledzenie statusu przesyłki
• Podgląd historii zakupów
• Informacje o promocjach i kuponach rabatowych

Rejestracja
Koszyk
Brak produktów
Kokosowa Bezglutenowa Czekolada KETO

Kokosowa Bezglutenowa Czekolada KETO


Czekolada kokosowa keto to nie tylko wyjątkowy smak, to także zdrowy wybór. Skład naszego produktu jest starannie dozorowany, aby dostarczyć Ci przyjemność bez zbędnych kalorii i niezdrowych składników. Teraz możesz cieszyć się smakiem czekolady kokosowej, nie rezygnując z korzyści diety keto. Bez dodatku cukru i niskowęglowodanowa.

  • Rodzaj: Czekolada KETO
  • Waga: 80 g
  • Trwałość: 6 m-cy
  • Wartość odżywcza w tabliczce: 1413 kJ / 338 kcal
  • Produkt należy przechowywać w lodówce
  • Bez laktozy, bez glutenu, bez cukru
  • Bez konserwantów i dodatków smakowych

Skład: masło kakaowe, miazga kakaowa, kakao bio, wiórki kokosowe, erytrytol, mleko kokosowe, olej MCT.
Produkt wegański, bez glutenu, bez cukru i bez laktozy. Bez sztucznych ulepszaczy smaku.

KAKAO - Kakao hamuje proces pogarszania się pamięci u osób starszych, który związany jest ze zmianami zachodzącymi w obszarze mózgu zwanym zakrętem zębatym.
- Kakao jest źródłem związków o charakterze przeciwutleniającym (m.in. flawanoli i procyjanidyn), które wykazują korzystny wpływ na prawidłową funkcję układu krążenia. Związki te działają rozkurczająco na naczynia krwionośne, ułatwiają przepływ krwi, neutralizują działanie tzw. złego cholesterolu i zapobiegają powstawaniu blokujących naczynia skrzepów.
- Kakao, pomimo zawartości substancji pobudzających, takich jak kofeina i teobromina, łagodzi stres. Działanie relaksacyjne przypisuje się obecności kwasu walerianowego, które ma działanie uspokajające. Poza tym kakao jest skarbnicą magnezu (499 mg/100 g), który wycisza w stresowych sytuacjach i łagodzi depresyjne nastroje.
- Kakao jest źródłem tryptofanu, który jest wykorzystywany przez mózg do wytwarzania neuroprzekaźnika zwanego serotoniną, który zapewnia spokój i daje uczucie szczęścia.
- Kakao może zapobiec kamicy nerkowej. Występująca w ziarnach kakaowca teobromina uniemożliwia tworzenie się złogów w nerkach i drogach moczowych - twierdzą uczeni.
- Teobromina występująca w kakao jest prawie trzykrotnie skuteczniejsza w leczeniu uporczywego kaszlu niż kodeina, uważana obecnie za najlepszy lek przeciwkaszlowy. Zawarta w kakao teobromina może blokować działanie nerwów czuciowych, co z kolei zatrzymuje odruch kasłania.

MLEKO KOKOSOWE - mleko kokosowe jest dobrym źródłem niektórych składników mineralnych. Porcja 100 g pokrywa dzienne zapotrzebowanie na mangan w 46 procentach, na miedź w 13 procentach, na fosfor w 10 procentach, a na magnez, żelazo i selen w 9 procentach. Zawiera także niewielkie ilości witaminy C, niacyny, kwasu foliowego i innych witamin z grupy B.

MIĄŻSZ KOKOSA - czyli biała i mięsista wyściółka twardej skorupy orzecha, jest bogaty w błonnik, potas, magnez i fosfor, a także w kwas foliowy. Nasycone kwasy tłuszczowe zawarte w kokosie to trójglicerydy średniołańcuchowe Kwasy MCT - omijają komórki tłuszczowe i z przewodu pokarmowego wchłaniają się bezpośrednio do żyły wrotnej. Dzięki temu nie są odkładane jako materiał zapasowy, lecz stanowią szybko dostępne źródło energii.

OLEJ MCT - to syntetyczny tłuszcz o cennych dla organizmu właściwościach, który z łatwością wchłania się w przewodzie pokarmowym i może być przekształcony w wątrobie w ciała ketonowe, które są źródłem energii dla narządów (także mózgu). MCT pomaga w procesie gubienia kilogramów – m.in. hamuje łaknienie. Ma również działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne, jest także wykorzystywane przez sportowców jako sposób na zwiększenie wydolności.

* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Menu bez glutenu
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 1413 kJ / 338 kcal
Tłuszcz 55,1g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 35,8g
Węglowodany 11,7g
W tym cukry 8,1g
Błonnik 5,9g
Białko 4,4g
Sól 0,001g

Napisz opinię

Musisz zalogować się lub zarejestrować się aby móc recenzować