Skład: kawa, orzechy ziemne niesolone, syrop z agawy bio, kasza jaglana, mleczko migdałowe (woda, migdały, lecytyna słonecznikowa, sól morska), czarna porzeczka, sok z cytryny, mąka ryżowa, woda.
To nie tylko pyszna przekąska, to także zdrowy wybór. Nasz pudding jest przyjazny dla osób z nietolerancją laktozy, cukrzycą czy celiakią, dzięki braku tych składników w jego składzie. To również doskonałe źródło energii, dzięki zawartości kofeiny z kawy oraz białka z orzechów.
ORZECHY ZIEMNE - mają najwięcej białka ze wszystkich orzechów. Posiadają także rekordową ilość witaminy B3. są wartościowym źródłem tłuszczu (jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe), błonnika oraz witamin i składników mineralnych.
KASZA JAGLANA - jagły to najstarsza znana kasza. Wyróżnia się najwyższą zawartością witamin z grupy B: B1, B2, i B6 oraz żelaza i miedzi. Ma mało skrobi, za to dużo łatwo przyswajalnego białka. Kasza jaglana jest lekkostrawna i nie uczula, bo nie zawiera glutenu. Ma właściwości antywirusowe, zmniejsza stan zapalny błon śluzowych (wysusza nadmiar wydzieliny), jest zatem dobrym domowym lekarstwem na katar.
MIGDAŁY - migdały posiadają wiele wartości odżywczych, a co za tym idzie - prozdrowotnych właściwości. Migdały to sprawdzony sposób na mdłości i zgagę w ciąży. Można je polecić także na odchudzanie, gdyż zapobiegają napadom głodu. Poza tym łagodzą stres i koją nerwy, a także obniżają poziom cholesterolu i cukru we krwi, zapobiegając tym samym miażdżycy i cukrzycy.
PORZECZKI - dzięki dużej zawartości pektyn kontrolują poziom cukru i cholesterolu we krwi, a dzięki obecności polifenoli łagodzą bóle menstruacyjne.
* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl