Skład: seler naciowy, zielone jabłko, jarmuż, rukola, sok z cytryny, liście pietruszki, liście lubczyku.
Barwa, smak i konsystencja soku może się różnić w zależności od pory roku.
Czym jest efekt SIRT?
Efekt SIRT to proces, w którym pewne składniki odżywcze, zwane sirtuinami, stymulują zdolności regeneracyjne organizmu. Nasz Zielony Sok SIRT Regenerujący zawiera starannie dobraną kombinację składników bogatych w sirtuiny, które wspierają procesy odbudowy i ochrony komórek.
Dlaczego wybrać nasz Zielony Sok SIRT?
- Moc regeneracji: Dostarcz organizmowi niezbędnych składników, aby wspomóc procesy odbudowy i regeneracji komórek.
- Bogactwo zielonych składników: Znajdziesz w nim esencję zielonych warzyw, takich jak szpinak, jarmuż, ogórek i więcej, które są źródłem witamin i minerałów.
- Bez dodatku sztucznych substancji: Nasz Zielony Sok SIRT jest w pełni naturalny, bez sztucznych barwników czy konserwantów.
JARMUŻ - jest skarbnicą sulforafanu - przeciwutleniacza, który ma silne działanie antynowotworowe. Poza tym jarmuż zawiera karotenoidy (beta karoten, luteinę, zeaksantynę) - przeciwutleniacze, które również hamują szkodliwe procesy oksydacyjne. Jarmuż jest także skarbnicą innej antynowotworowej substancji - witaminy K, która również hamuje rozwój niektórych nowotworów i odgrywa istotną rolę w procesie krzepnięcia krwi, m.in. zmniejsza nadmierne krwawienia miesiączkowe.
RUKOLA – bogata w wysoko wartościowe aminokwasy siarkowe, kwas alfa – linolenowy, chlorofil i kwas foliowy. Liście rukoli to także liczne witaminy, dzięki którym możliwe jest nie tylko wzmocnienie organizmu, ale także tonizacja i regeneracja wszystkich komórek organizmu.
SELER NACIOWY - seler naciowy jest źródłem m.in. olejków aromatycznych, flawonoidów i glikozydów, które wpływają na pobudzenie pracy serca. Poza tym zawiera dużą ilość witamin C i E, witamin z grupy B oraz kwasu foliowego. W selerze naciowym znajdziemy także cynk, żelazo, magnez, potas oraz wapń. Ma działanie oczyszczające, wpływa na nawilżenie skóry, zapewniając jej aksamitną gładkość i delikatność. Poza tym sprzyja likwidowaniu obrzęków oraz zapobiega działaniu wolnych rodników.
ZIELONE JABŁKO - picie soku z jabłek na pusty żołądek dostarcza organizmowi silnie skoncentrowanego błonnika, który nie tylko wspomaga trawienie, lecz także na dłużej zaspokaja głód, wspomagając proces utraty wagi. Wysoka zawartość błonnika też odgrywa ważną rolę w przetwarzaniu cukru przez metabolizm. Pomaga to zużyć cukier jako źródło energii a to działa przeciwcukrzycowo. Jedzenie zielonych jabłek pomaga regulować wysoki cholesterol, zatrzymując płytki krwinek przed blokowaniem tętnic.
* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl