Skład: mleko kokosowe, orzechy laskowe, gorzka czekolada, syrop z agawy, kakao
Krem czekoladowy to doskonały dodatek do kanapek, gofrów, naleśników, owoców czy nawet do stosowania jako polewa do deserów. Jest nie tylko wyjątkowo smaczny, ale także pełen wartości odżywczych dzięki zawartości orzechów laskowych i gorzkiej czekolady.
MLEKO KOKOSOWE – mleko kokosowe jest dobrym źródłem niektórych składników mineralnych. Porcja 100 g pokrywa dzienne zapotrzebowanie na mangan w 46 procentach, na miedź w 13 procentach, na fosfor w 10 procentach, a na magnez, żelazo i selen w 9 procentach. Zawiera także niewielkie ilości witaminy C, niacyny, kwasu foliowego i innych witamin z grupy B.
ORZECHY LASKOWE – są bogate witaminę E, zwaną witaminą młodości i płodności. To dlatego orzechy laskowe są polecane na potencję. Owoce leszczyny wspomogą także walkę ze zbędnym tłuszczykiem, szczególnie w okolicy brzucha. W orzechach laskowych można znaleźć także niemało witamin z grupy B, które wzmacniają nerwy, potas, który obniża ciśnienie, oraz wapnia i fosforu - pierwiastków, które odpowiadają za mocne kości i zęby.
GORZKA CZEKOLADA – dzięki dużej zawartości alkaloidu teobrominy pobudza pracę nerek i jako łagodny środek moczopędny znakomicie je oczyszcza. Jest bogata we flawonoidy, które zapobiegają miażdżycy i zakrzepom. Poza tym gorzka czekolada pomaga w myśleniu, dodaje energii, wzmacnia serce a nawet łagodzi kaszel.
* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl