Skład: łosoś filet bez skóry, brokuły, por, czerwona cebula, czosnek, skórka z cytryny, sok z cytryny, mleko kokosowe, sos rybny, sos ostrygowy, pasta miso, koperek natka, sól kłodawska, pieprz czarny, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy.
Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
CYTRYNA - zawiera witaminę C, witaminy z grupy B, lecytynę i kwas foliowy.
BROKUŁ – jest warzywem niskoskrobiowym, co wiąże się z tym, że ma niski indeks glikemiczny oraz mało kalorii. Ponadto dostarcza dość dużej ilości błonnika pokarmowego oraz znaczącej ilości potasu, kwasu foliowego, witaminy A i witaminy C. Ma silne właściwości przeciwutleniające, dzięki czemu skutecznie zmiata wolne rodniki.
ŁOSOŚ - w każdej formie stanowi bogactwo wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasów omega-3, niezwykle cennych dla organizmu. Kwasy te mają dobroczynny wpływ na organizm poprzez:
- zmniejszanie stężenia triacylogliceroli w osoczu krwi,
- normalizowanie ciśnienia krwi,
- działanie przeciwzakrzepowe,
- zmniejszanie stężenia poziomu cholesterolu we krwi, co wpływa na działanie przeciwmiażdżycowe,
- hamowanie choroby wieńcowej serca i choroby niedokrwiennej serca,
- działanie przeciwzapalne i przeciwalergiczne przez hamowanie nadmiernej odpowiedzi immunologicznej,
- zmniejszanie tempa rozwoju cukrzycy typu 2,
- działanie przeciwnowotworowe,
- wzmaganie układu immunologicznego,
- zapobieganie depresji,
- zmniejszanie ryzyka wystąpienia otyłości przez hamowanie lipogenezy,
- pozytywny wpływ na skórę oraz wspomaganie leczenia chorób skórnych.
* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl