Skład: pieczarki, kiełbasa “DROBIOWA ZE WSI” NikPol (mięso drobiowe z kurczaka 60%, mięso wieprzowe 40%, czosnek, sól, przyprawy naturalne, białko wieprzowe), ziemniaki, papryka żółta bez skóry, ogórek kiszony BIO* 6 %, pierś z indyka, seler naciowy, cebula, koncentrat pomidorowy, siemię lniane BIO* 6 %, czosnek, sól kłodawska, papryka słodka czerwona, majeranek, papryka ostra, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, regulator kwasowości; kwasek cytrynowy.
Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
KISZONE OGÓRKI – naturalny probiotyk - ponieważ zawierają bakterie kwasu mlekowego, które oczyszczają organizm i wzmacniają system obronny, chroniąc nas przed chorobami. Kwas mlekowy reguluje florę bakteryjną w jelitach, wspomaga trawienie i wchłanianie produktów przemiany materii, zmniejsza poziom cholesterolu.
ZIEMNIAKI – to źródło energii, białka, a także witamin i składników mineralnych. Dieta ziemniaczana zalecana jest w niewydolności nerek.
CEBULA – zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.
PIECZARKI - zawierają dużo witamin z grupy B, a także związków bioaktywnych, m.in. lektyn i tyrozynazy. Badania naukowe potwierdzają ich działanie przeciwnowotworowe, odpornościowe i antybakteryjne.
* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl