Skład: marchew, ananas, chia, sok z cytryny, syrop z agawy BIO, cebula, mleczko kokosowe, gałka muszkatołową, liście kafiru, trawa cytrynowa, kolendra ziarno, cynamon, sól, pieprz czarny, woda.
Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
MARCHEW - bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jednym z ważniejszych jest beta-karoten, który nie tylko wzmaga opaleniznę, lecz także zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność i może ochronić przed rozwojem nowotworów.
ANANAS – wykorzystywany jest w medycynie od lat 70’, dzięki zawartości witamin, minerałów, kwasów owocowych i bromelainy (bromeliny) - grupy enzymów o wielu właściwościach leczniczych. Pomaga m.in. w leczeniu infekcji układu oddechowego, w celu poprawy trawienia czy pomocniczo w gojeniu się ran i złamań, a nawet w celu usunięcia pasożytów przewodu pokarmowego.
NASIONA CHIA - zawierają one więcej kwasów omega-3 niż hodowlany łosoś atlantycki. Są także bardziej bogate w wapń niż mleko, a żelaza zawierają więcej niż szpinak. Ponadto nasiona chia odznaczają się wysoką zwartością pełnowartościowego białka.
MLEKO KOKOSOWE - mleko kokosowe jest dobrym źródłem niektórych składników mineralnych. Porcja 100 g pokrywa dzienne zapotrzebowanie na mangan w 46 procentach, na miedź w 13 procentach, na fosfor w 10 procentach, a na magnez, żelazo i selen w 9 procentach. Zawiera także niewielkie ilości witaminy C, niacyny, kwasu foliowego i innych witamin z grupy B.
* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl