
Zestaw Moja odporność
Zestaw zawiera |
webinar "Detoks ciała" |
e-book „Termika produktów wg medycyny chińskiej” |
e-book „Dieta dla zabieganych” |
nawykomierz do wydruku + nawykomierz picia wody |
7 x zupy mocy (zupa mocy tradycyjna) |
21 x zupy premium |
Dołącz do nas:
• Szybki proces zakupowy
• Śledzenie statusu przesyłki
• Podgląd historii zakupów
• Informacje o promocjach i kuponach rabatowych
Zestaw zawiera |
webinar "Detoks ciała" |
e-book „Termika produktów wg medycyny chińskiej” |
e-book „Dieta dla zabieganych” |
nawykomierz do wydruku + nawykomierz picia wody |
7 x zupy mocy (zupa mocy tradycyjna) |
21 x zupy premium |
Cena za słoik zupy: | 35,15 zł |
Cena: |
Wybierz swoje ulubione smaki i zaplanuj swój indywidualny plan posiłków. Pamiętaj, aby sprawdzić kaloryczność gotowych dań i dostosować ją do swoich potrzeb.
Inspirowana starożytną filozofią pięciu przemian, Zupa Mocy to więcej niż posiłek – to rytuał zdrowia prosto ze Wschodu. Ten bogaty w kolagen wywar, gotowany przez minimum 12 godzin na bazie wyselekcjonowanych składników, czerpie z wielowiekowej tradycji azjatyckiej medycyny. W kulturze, gdzie zupy cenione są za właściwości lecznicze i spożywane od śniadania po kolację, stanowi kwintesencję zdrowotnej profilaktyki. W wiejskich rejonach Chin, zupa mocy gotowana przez dwa tygodnie, wręczana jest młodym parom jako eliksir płodności. Teraz ta azjatycka mądrość dostępna jest w nowoczesnej odsłonie, łączącej autentyczność składników z wygodą codziennego użytkowania.
Wartość odżywcza w 100g produktu | |
Wartość energetyczna | 112 kJ / 23,2 kcal |
Tłuszcz | 1,4g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6g |
Węglowodany | 0,9g |
W tym cukry | 0,06g |
Białko | 3g |
Sól | 0,002g |
Ryż jest jednym z głównych składników dań w kuchni azjatyckiej. Podaje się go na śniadanie, lunch, obiad i kolację. U nas łączymy go z warzywami i najwyższej jakości mięsem. Płynny posiłek dobry na każdą porę! Nakarm organizm zdrowym pożywieniem i poczuj na własnej skórze, jakie efekty daje zdrowe odżywianie.
PIERŚ Z KURCZAKA BEZ GMO I ANTYBIOTYKÓW – mięso z kurczaka to wartościowe źródło białka, witamin i składników mineralnych. Jeśli chcesz mieć jeszcze większą pewność, że jesz zdrowego kurczaka, wybieraj piersi z kurczaka z certyfikatami lub kurczaka zagrodowego.
BROKUŁ – jest warzywem niskoskrobiowym, co wiąże się z tym, że ma niski indeks glikemiczny oraz mało kalorii. Ponadto dostarcza dość dużej ilości błonnika pokarmowego oraz znaczącej ilości potasu, kwasu foliowego, witaminy A i witaminy C. Ma silne właściwości przeciwutleniające, dzięki czemu skutecznie zmiata wolne rodniki.
MLEKO KOKOSOWE – mleko kokosowe jest dobrym źródłem niektórych składników mineralnych. Porcja 100 g pokrywa dzienne zapotrzebowanie na mangan w 46 procentach, na miedź w 13 procentach, na fosfor w 10 procentach, a na magnez, żelazo i selen w 9 procentach. Zawiera także niewielkie ilości witaminy C, niacyny, kwasu foliowego i innych witamin z grupy B.
Wartość odżywcza w 100g produktu | |
Wartość energetyczna | 176 kJ / 42 kcal |
Tłuszcz | 0,9g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g |
Węglowodany | 5,9g |
W tym cukry | 0,6g |
Białko | 3,1g |
Sól | 0,3g |
Czy wiesz, że bataty to przysmak astronautów z NASA? Te zdrowe warzywa mają supermoc – są niesamowicie odżywcze. Zawierają mnóstwo witamin, przeciwutleniaczy i minerałów. Zupa z batatów i z kurczakiem to świetny pomysł na śniadanie, lunch, obiad czy kolację nie tylko podczas podróży kosmicznych.
BATATY - czerwona odmiana batatów to doskonałe źródło likopenu, który może zmniejszać ryzyko rozwoju chorób serca i niektórych nowotworów. Poza tym bataty zawierają sporo związków mineralnych i witaminy z grupy B (zwłaszcza witaminę B6), witaminę C, kwas foliowy i witaminę E.
CZERWONA SOCZEWICA - wzmacnia serce i nerki. Wspomaga wydalanie wody z organizmu.
PIERŚ Z KURCZAKA BEZ GMO I ANTYBIOTYKÓW - mięso z kurczaka to wartościowe źródło białka, witamin i składników mineralnych. Jeśli chcesz mieć jeszcze większą pewność, że jesz zdrowego kurczaka, wybieraj piersi z kurczaka z certyfikatami lub kurczaka zagrodowego.
KURKUMA - posiada silne właściwości przeciwzapalne. Kurkuma poprawia funkcjonowanie mózgu i zmniejsza ryzyko jego chorób, np. alzheimera. Zapobiega i leczy nowotwory.
CUKINIA - cukinia jest łagodnym w smaku, lekkostrawnym warzywem. Jest ceniona za wysoką wartość dietetyczną. Zaletą cukinii jest to, że nie odkładają się w niej metale ciężkie. Ponadto warzywo odkwasza organizm i pozytywnie wpływa na proces trawienia, dlatego polecana jest przy problemach z nadkwaśnością.
CEBULA - zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.
Wartość odżywcza w 100g produktu | |
Wartość energetyczna | 263 kJ / 63 kcal |
Tłuszcz | 1g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5g |
Węglowodany | 9,6g |
W tym cukry | 1,9g |
Białko | 4,1g |
Sól | 0,2g |
Najstarsze znaleziska archeologiczne wskazują, że makaron pochodzi z… Azji. Jednak to mieszkańcy Italii rozsławili go na cały świat. Czy próbowałaś/próbowałeś już bezglutenowej wersji tego włoskiego smakołyku? Nasza zupa makaronowa zawiera makaron kukurydziany bez glutenu, który jest łatwostrawny oraz utrzymuje jelito cienkie w prawidłowym stanie. Pamiętaj, że zdrowy posiłek = świetne samopoczucie!
MAKARON KUKURYDZIANY - bezglutenowy zapobiega postępowaniu celiakii oraz utrzymuje jelito cienkie w prawidłowym stanie. Jest łatwostrawny, nie zalega w jelitach w związku z czym poprawia wchłanianie witamin i składników mineralnych. Makaron nie zawiera cholesterolu i jajek. Ma niski indeks glikemiczny, który jest ważnym elementem diety dla diabetyków oraz osób chcących zrzucić kilka kilogramów.
PIERŚ Z KURCZAKA BEZ GMO I ANTYBIOTYKÓW – mięso z kurczaka to wartościowe źródło białka, witamin i składników mineralnych. Jeśli chcesz mieć jeszcze większą pewność, że jesz zdrowego kurczaka, wybieraj piersi z kurczaka z certyfikatami lub kurczaka zagrodowego.
PAPRYKA – jako jedno z nielicznych warzyw, papryka zachowuje swoje właściwości pod wpływem duszenia i pieczenia. Świeża papryka zawiera więcej witaminy C niż cytryna, a pieczona poprawia trawienie i pobudza apetyt. Do właściwości leczniczych papryki zalicza się też mi.in. zapobieganie zwapnieniu naczyń krwionośnych i likwidowanie bólu głowy.
PIECZARKI - zawierają dużo witamin z grupy B, a także związków bioaktywnych, m.in. lektyn i tyrozynazy. Badania naukowe potwierdzają ich działanie przeciwnowotworowe, odpornościowe i antybakteryjne.
KURKUMA - posiada silne właściwości przeciwzapalne. Kurkuma poprawia funkcjonowanie mózgu i zmniejsza ryzyko jego chorób, np. alzheimera. Zapobiega i leczy nowotwory.
Wartość odżywcza w 100g produktu | |
Wartość energetyczna | 204 kJ / 48 kcal |
Tłuszcz | 1,5g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5g |
Węglowodany | 5,9g |
W tym cukry | 1,2g |
Białko | 2,6g |
Sól | 0,6g |
Zupa gulaszowa to tradycyjne danie węgierskie. Jej bazą jest wołowina (lub wieprzowina), papryka oraz cebula. W rodzinie Zdrowych Zup gulaszowa zawiera pierś z kurczaka, jednak gotowana jest na warzywnym wywarze. Co ważne, w naszej kuchni wybieramy certyfikowane mięso bez antybiotyków i GMO. Pamiętaj - wybory żywieniowe mają znaczenie dla Twojego zdrowia i samopoczucia.
PIERŚ Z KURCZAKA BEZ GMO I ANTYBIOTYKÓW - mięso z kurczaka to wartościowe źródło białka, witamin i składników mineralnych. Jeśli chcesz mieć jeszcze większą pewność, że jesz zdrowego kurczaka, wybieraj piersi z kurczaka z certyfikatami lub kurczaka zagrodowego.
MARCHEW - bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jednym z ważniejszych jest beta-karoten, który nie tylko wzmaga opaleniznę, lecz także zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność i może ochronić przed rozwojem nowotworów.
CEBULA – zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.
PRZETARTE POMIDORY - przetworzone termicznie zawierają nawet trzy razy więcej likopenu, który jest przeciwutleniaczem. opóźnia procesy starzenia, chroni organizm przed licznymi chorobami układu krwionośnego, ma silne działanie przeciwnowotworowe.
PAPRYKA – jako jedno z nielicznych warzyw, papryka zachowuje swoje właściwości pod wpływem duszenia i pieczenia. Świeża papryka zawiera więcej witaminy C niż cytryna, a pieczona poprawia trawienie i pobudza apetyt. Do właściwości leczniczych papryki zalicza się też mi.in. zapobieganie zwapnieniu naczyń krwionośnych i likwidowanie bólu głowy.
PIECZARKI - zawierają dużo witamin z grupy B, a także związków bioaktywnych, m.in. lektyn i tyrozynazy. Badania naukowe potwierdzają ich działanie przeciwnowotworowe, odpornościowe i antybakteryjne.
Wartość odżywcza w 100g produktu | |
Wartość energetyczna | 156 kJ / 37 kcal |
Tłuszcz | 1,4g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4g |
Węglowodany | 2,4g |
W tym cukry | 2,1g |
Białko | 3,4g |
Sól | 0,6g |
Zupa krupnik to niezwykle pożywne danie. Zawartość warzyw, kaszy jaglanej i indyka sprawia, że uczucie sytości pozostaje jeszcze długi czas po zjedzeniu potrawy. Dodatkowo, w zupie tej kryje się sporo cennych dla organizmu składników odżywczych. Postaw na zdrowe, pełnowartościowe posiłki, dzięki którym energia nie opuści Cię przez cały dzień.
INDYK - pierś indyka jest najchudszym mięsem, a jednocześnie dobrym źródłem niacyny, selenu, witamin B6 i B12, a także cynku. Niedawno udowodniono, że niedobór witaminy B6 może skutecznie utrudnić odchudzanie, a selen uczestniczy w metabolizmie hormonów tarczycy odpowiedzialnych za tempo przemiany materii.
CEBULA - zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.
MARCHEW - bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jednym z ważniejszych jest beta-karoten, który nie tylko wzmaga opaleniznę, lecz także zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność i może ochronić przed rozwojem nowotworów.
KORZEŃ PIETRUSZKI - w korzeniach pietruszki znajdują się m.in. flawonoidy (przeciwutleniacze, które chronią przed groźnymi chorobami), substancje śluzowe, związki cukrowe i sole mineralne.
KASZA JAGLANA – jagły to najstarsza znana kasza. Wyróżnia się najwyższą zawartością witamin z grupy B: B1, B2, i B6 oraz żelaza i miedzi. Ma mało skrobi, za to dużo łatwo przyswajalnego białka. Kasza jaglana jest lekkostrawna i nie uczula, bo nie zawiera glutenu. Ma właściwości antywirusowe, zmniejsza stan zapalny błon śluzowych (wysusza nadmiar wydzieliny), jest zatem dobrym domowym lekarstwem na katar.
ZIEMNIAKI - to źródło energii, białka, a także witamin i składników mineralnych. Dieta ziemniaczana zalecana jest w niewydolności nerek.
Wartość odżywcza w 100g produktu | |
Wartość energetyczna | 176 kJ / 42 kcal |
Tłuszcz | 0,7g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g |
Węglowodany | 6,3g |
W tym cukry | 0,7g |
Białko | 3g |
Sól | 0,3g |
Wartość odżywcza w 100g produktu | |
Wartość energetyczna | 180 kJ / 43 kcal |
Tłuszcz | 1,5g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8g |
Węglowodany | 6,3g |
W tym cukry | 0,6g |
Białko | 1,3g |
Sól | 0,2g |
Barszcz ukraiński to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań na Ukrainie. Polska wersja nieco różni się od tradycyjnego wariantu naszych sąsiadów, jednak w obu postaciach podstawowym składnikiem zupy są czerwone buraki. Stąd można czasem spotkać się z nazwą barszcz czerwony. Buraki w połączeniu z przyprawami i warzywami dają pyszny posiłek, który dostarczy ciało dużo składników odżywczych.
BURAK - bogaty w betalainy dzięki nim mamy lepszą odporność, wolniej się starzejemy i zapobiegamy wystąpieniu nowotworów. Miska kremu z buraków potrafi zdziałać cuda: uchroni przed katarem, uwolni od zgagi, obniży ciśnienie krwi i doda sił.
CEBULA – zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.
MARCHEW - bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jednym z ważniejszych jest beta-karoten, który nie tylko wzmaga opaleniznę, lecz także zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność i może ochronić przed rozwojem nowotworów.
CIECIERZYCA - ciecierzyca, poza tym, że jest skarbnicą białka, w sporych ilościach posiada inne składniki, które zapobiegają zaparciom, sprzyjają odchudzaniu, obniżają ciśnienie krwi i poziom cholesterolu. Ponadto jest uważana za afrodyzjak.
Wartość odżywcza w 100g produktu | |
Wartość energetyczna | 168 kJ / 38 kcal |
Tłuszcz | 1,2g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2g |
Węglowodany | 4,8g |
W tym cukry | 2,4g |
Białko | 1,4g |
Sól | 0,4g |
Czy wiesz, że bataty to potocznie słodkie ziemniaki? Ich wyjątkowy smak w połączeniu z cukinią, soczewicą i przyprawami tworzy niezwykły przysmak o orientalnym charakterze. Zupa z batatów przygotowana jest na wywarze warzywnym, tylko z bezpiecznych składników.
BATATY - Czerwona odmiana batatów to doskonałe źródło likopenu, który może zmniejszać ryzyko rozwoju chorób serca i niektórych nowotworów. Poza tym bataty zawierają sporo związków mineralnych i witaminy z grupy B (zwłaszcza witaminę B6), witaminę C, kwas foliowy i witaminę E.
CZERWONA SOCZEWICA - wzmacnia serce i nerki. Wspomaga wydalanie wody z organizmu.
KUMIN - jest doskonałym źródłem żelaza, dzięki temu kumin zarówno zapobiega, jak i wspomaga leczenie anemii. Żelazo jest ważne m.in. dla kobiet miesiączkujących, które tracą żelazo w trakcie krwawienia. Poza tym kumin, dzięki wysokiej zawartości żelaza, witaminy C i A ma pozytywny wpływ na układ odpornościowy. Obniża poziom cholesterolu oraz stężenie "złego" cholesterolu LDL, trójglicerydów we krwi oraz zwiększa stężenie "dobrego" cholesterolu HDL we krwi.
KURKUMA - kurkuma posiada silne właściwości przeciwzapalne. Poprawia funkcjonowanie mózgu i zmniejsza ryzyko jego chorób, np. alzheimera. Zapobiega i leczy nowotwory.
CUKINIA – cukinia jest łagodnym w smaku, lekkostrawnym warzywem. Jest ceniona za wysoką wartość dietetyczną. Zaletą cukinii jest to, że nie odkładają się w niej metale ciężkie. Ponadto warzywo odkwasza organizm i pozytywnie wpływa na proces trawienia, dlatego polecana jest przy problemach z nadkwaśnością.
CEBULA – zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.
Wartość odżywcza w 100g produktu | |
Wartość energetyczna | 255 kJ / 61 kcal |
Tłuszcz | 1g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g |
Węglowodany | 10,7g |
W tym cukry | 2g |
Białko | 2,6g |
Sól | 0,2g |
Pomidorowa z soczewicą to smaczne połączenie m.in. pomidorów, czerwonej soczewicy, mleczka kokosowego i ziaren słonecznika. Dzięki wspaniałym właściwościom prozdrowotnym składników można rzec, że słoik zupy to samo zdrowie zamknięte w pysznym posiłku. Taka pomidorówka będzie wyjątkowym elementem w Twoim jadłospisie.
CZERWONA SOCZEWICA - wzmacnia serce i nerki. Wspomaga wydalanie wody z organizmu.
CEBULA - zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.
CZOSNEK - odprowadza śluz, niszczy pasożyty, zwiększa odporność. Jest naturalnym antybiotykiem.
PRZETARTE POMIDORY - przetworzone termicznie zawierają nawet trzy razy więcej likopenu, który jest przeciwutleniaczem. Opóźnia procesy starzenia, chroni organizm przed licznymi chorobami układu krwionośnego, ma silne działanie przeciwnowotworowe.
KURKUMA - osiada silne właściwości przeciwzapalne. Poprawia funkcjonowanie mózgu i zmniejsza ryzyko jego chorób, np. alzheimera. zapobiega i leczy nowotwory.
ZIARNA SŁONECZNIKA - mają wysoką zawartość witaminy E, obniżają poziom cholesterolu. U kobiet odpowiadają za płodność, a u mężczyzn poprawiają jakość plemników.
MLEKO KOKOSOWE – bogate w składniki mineralne (mangan, miedź, magnez, selen, żelazo, fosfor) i nasycone kwasy tłuszczowe. Zawiera witaminę C, witaminy z grupy B, lecytynę i kwas foliowy.
Wartość odżywcza w 100g produktu | |
Wartość energetyczna | 274 kJ / 65 kcal |
Tłuszcz | 1,2g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2g |
Węglowodany | 9,5g |
W tym cukry | 1,4g |
Białko | 3,9g |
Sól | 0,5g |