
PRZETARTE POMIDORY – przetworzone termicznie zawierają nawet trzy razy więcej likopenu, który jest przeciwutleniaczem. Opóźnia procesy starzenia, chroni organizm przed licznymi chorobami układu krwionośnego, ma silne działanie przeciwnowotworowe.
CZERWONA SOCZEWICA – wzmacnia serce i nerki. Wspomaga wydalanie wody z organizmu.
CEBULA – zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.
CZOSNEK – odprowadza śluz, niszczy pasożyty, zwiększa odporność. Jest naturalnym antybiotykiem.
ZIELONA SOCZEWICA – wzmacnia serce i nerki. Wspomaga wydalanie wody z organizmu. Bogata w białko, zastępuje mięso w diecie wegetariańskiej.
MARCHEW – bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jednym z ważniejszych jest beta-karoten, który nie tylko wzmaga opaleniznę, lecz także zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność i może ochronić przed rozwojem nowotworów.
Wartość odżywcza w 100 ml | |
Energia | 58 kCal / 243 kJ |
Tłuszcz | 1,2g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4g |
Węglowodany | 8g |
W tym cukry | 3g |
Białko | 2,9g |
Sól | 0,5g |