Wegański sos bolognese
Menu bez glutenu

PRZETARTE POMIDORY – przetworzone termicznie zawierają nawet trzy razy więcej likopenu, który jest przeciwutleniaczem. Opóźnia procesy starzenia, chroni organizm przed licznymi chorobami układu krwionośnego, ma silne działanie przeciwnowotworowe.

CZERWONA SOCZEWICA – wzmacnia serce i nerki. Wspomaga wydalanie wody z organizmu.

CEBULA – zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.

CZOSNEK – odprowadza śluz, niszczy pasożyty, zwiększa odporność. Jest naturalnym antybiotykiem.

ZIELONA SOCZEWICA – wzmacnia serce i nerki. Wspomaga wydalanie wody z organizmu. Bogata w białko, zastępuje mięso w diecie wegetariańskiej.

MARCHEW – bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jednym z ważniejszych jest beta-karoten, który nie tylko wzmaga opaleniznę, lecz także zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność i może ochronić przed rozwojem nowotworów.

Skład: przetarte pomidory bez skóry, marchew, cebula, pietruszka korzeń, czosnek, soczewica czerwona, soczewica zielona, koncentrat pomidorowy, mleko kokosowe, oliwa z oliwek, sól kłodawska, pieprz czarny, papryka słodka, papryka ostra, oregano, bazylia, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Wartość odżywcza w 100 ml
Energia 58 kCal / 243 kJ
Tłuszcz 1,2g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g
Węglowodany 8g
W tym cukry 3g
Białko 2,9g
Sól 0,5g
%