PRZETARTE POMIDORY – przetworzone termicznie zawierają nawet trzy razy więcej likopenu, który jest przeciwutleniaczem. Opóźnia procesy starzenia, chroni organizm przed licznymi chorobami układu krwionośnego, ma silne działanie przeciwnowotworowe.
CZERWONA SOCZEWICA – wzmacnia serce i nerki. Wspomaga wydalanie wody z organizmu.
CEBULA – zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.
CZOSNEK – odprowadza śluz, niszczy pasożyty, zwiększa odporność. Jest naturalnym antybiotykiem.
ZIELONA SOCZEWICA – wzmacnia serce i nerki. Wspomaga wydalanie wody z organizmu. Bogata w białko, zastępuje mięso w diecie wegetariańskiej.
MARCHEW – bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jednym z ważniejszych jest beta-karoten, który nie tylko wzmaga opaleniznę, lecz także zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność i może ochronić przed rozwojem nowotworów.
* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Skład: przetarte pomidory bez skóry, marchew, cebula, pietruszka korzeń, czosnek, soczewica czerwona, soczewica zielona, koncentrat pomidorowy, mleko kokosowe, oliwa z oliwek,
sól kłodawska, pieprz czarny, papryka słodka, papryka ostra, oregano, bazylia, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Wartość odżywcza w 100 ml |
Energia |
58 kCal / 243 kJ |
Tłuszcz |
1,2g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4g |
Węglowodany |
8g |
W tym cukry |
3g |
Białko |
2,9g |
Sól |
0,5g |