Moje konto
Logowanie Przypomnienie hasła

Dołącz do nas:

• Szybki proces zakupowy
• Śledzenie statusu przesyłki
• Podgląd historii zakupów
• Informacje o promocjach i kuponach rabatowych

Rejestracja
Koszyk
Brak produktów
Sok ze świeżych ananasów
Menu bez glutenu

ANANAS – wykorzystywany jest w medycynie od lat 70’, dzięki zawartości witamin, minerałów, kwasów owocowych i bromelainy (bromeliny) - grupy enzymów o wielu właściwościach leczniczych. Pomaga m.in. w leczeniu infekcji układu oddechowego, w celu poprawy trawienia czy pomocniczo w gojeniu się ran i złamań, a nawet w celu usunięcia pasożytów przewodu pokarmowego.

IMBIR – wpływa na utratę wagi i podwyższa ilość dobrego cholesterolu. Ma właściwości: rozgrzewające, bakteriobójcze, przeciwzapalne i przeciwbólowe. Spektrum jego działania jest ogromne, począwszy od niwelowania mdłości, poprzez wspomaganie koncentracji, kończąc na uśmierzaniu bólu gardła.

JABŁKA – chronią przed zawałem, wzmacniają zęby, ułatwiają odchudzanie. Dzięki zawartości błonnika jabłka regulują pracę jelit, chroniąc przed zaparciami i innymi chorobami jelit, w tym przed rakiem jelita grubego. Z kolei zawarte w jabłkach oligosacharydy zabijają komórki raka okrężnicy.

KWAS ASKORBINOWY – czyli po prostu witamina C jest niezbędna do funkcjonowania organizmów żywych. Ludzie nie metabolizują jej więc musi być dostarczany w pożywieniu. Jest także przeciwutleniaczem stosowanym jako dodatek do żywności.

* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Skład: jabłka, ananasy, imbir, kwas askorbinowy
Wartość odżywcza w 100 ml
Energia 51 kCal / 215 kJ
Tłuszcz 0,1g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Węglowodany 12g
W tym cukry 12g
Białko 0,3g
Sól 0,005g