Sok z białej kapusty
Naturalny sposób na odporność, młodość i świetne samopoczucie. Zastosowanie w celach leczniczych tego warzywa jest naprawdę szerokie. Napój kapuściany między innymi usuwa toksyny z organizmu, wspiera pracę układu trawiennego, wspomaga przy wrzodach żołądka, zapobiega starzeniu się skóry, a także wzmacnia odporność.
Do wyciśnięcia 250 ml soku z kapusty potrzebujemy około 1 do 1,5 kg soku z żywej, świeżej białej kapusty. Kapusta jest obierana z zewnętrznych liści, myta, szatkowana i wtedy dopiero wyciskamy z niej sok na prasie - proces cold press. Potem jest poddawana procesowi utrwalenia HPP.
- Usuwa toksyny z organizmu.
- Jest naturalnym probiotykiem.
- Wspiera pracę układu trawiennego.
- Chroni przed chorobami takimi jak: rak, wrzody żołądka.
- Pomaga przy nadciśnieniu.
- Wzmacnia odporność.
- Łagodzi stany zapalne i bóle głowy.
- Poprawia koncentrację.
- Wspomaga w utracie zbędnych kilogramów i gojeniu się ran.
- Zapobiega starzeniu się skóry.
Do stosowania przy:
- niestrawności,
- problemach ze zgagą, odbijaniem,
- Helicobacter Pylori,
- braku odporności,
- chorobach zapalnych,
- dla gojenie ran (w tym wrzodów).
W celu zagojenia śluzówki żołądka pij go codziennie rano na czczo. W pierwszych dniach pij po pół szklanki, później możesz wypijać więcej również w ciągu dnia. Najpierw sprawdź jak tolerujesz ten surowy sok z białej kapusty. Wielu pacjentów korzystających z dobrodziejstw Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, po kilku tygodniowej kuracji sokiem z białej kapusty, mogło odstawić leki na refluks i zgagę (tzw. inhibitorów pompy protonowej czyli między innymi popularny polprazol).
Dodaj do codziennego jadłospisu magiczny napój kapustny i korzystaj z właściwości leczniczych tego naturalnego leku!
Kwas askorbinowy - czyli po prostu witamina C jest niezbędna do funkcjonowania organizmów żywych. Ludzie nie metabolizują jej więc musi być dostarczany w pożywieniu. Jest także przeciwutleniaczem stosowanym jako dodatek do żywności.
* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Skład: biała kapusta, kwas askorbinowy (witamina C).
Bez konserwantów i dodatków smakowych.
Barwa, smak i konsystencja soku może się różnić w zależności od pory roku.
Wartość odżywcza w 100 ml produktu |
Wartość energetyczna |
176 kJ / 43 kcal |
Tłuszcz |
0,2g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0g |
Węglowodany |
7,4g |
W tym cukry |
0,4g |
Błonnik |
2,5g |
Białko |
1,7g |
Sól |
0g |