Moje konto
Logowanie Przypomnienie hasła

Dołącz do nas:

• Szybki proces zakupowy
• Śledzenie statusu przesyłki
• Podgląd historii zakupów
• Informacje o promocjach i kuponach rabatowych

Rejestracja
Koszyk
Brak produktów
Sok z białej kapusty
Menu bez glutenu
Sok z białej kapusty

Naturalny sposób na odporność, młodość i świetne samopoczucie. Zastosowanie w celach leczniczych tego warzywa jest naprawdę szerokie. Napój kapuściany między innymi usuwa toksyny z organizmu, wspiera pracę układu trawiennego, wspomaga przy wrzodach żołądka, zapobiega starzeniu się skóry, a także wzmacnia odporność.

Do wyciśnięcia 250 ml soku z kapusty potrzebujemy około 1 do 1,5 kg soku z żywej, świeżej białej kapusty. Kapusta jest obierana z zewnętrznych liści, myta, szatkowana i wtedy dopiero wyciskamy z niej sok na prasie - proces cold press. Potem jest poddawana procesowi utrwalenia HPP.

  1. Usuwa toksyny z organizmu.
  2. Jest naturalnym probiotykiem.
  3. Wspiera pracę układu trawiennego.
  4. Chroni przed chorobami takimi jak: rak, wrzody żołądka.
  5. Pomaga przy nadciśnieniu.
  6. Wzmacnia odporność.
  7. Łagodzi stany zapalne i bóle głowy.
  8. Poprawia koncentrację.
  9. Wspomaga w utracie zbędnych kilogramów i gojeniu się ran.
  10. Zapobiega starzeniu się skóry.
Do stosowania przy:
  • niestrawności,
  • problemach ze zgagą, odbijaniem,
  • Helicobacter Pylori,
  • braku odporności,
  • chorobach zapalnych,
  • dla gojenie ran (w tym wrzodów).

W celu zagojenia śluzówki żołądka pij go codziennie rano na czczo. W pierwszych dniach pij po pół szklanki, później możesz wypijać więcej również w ciągu dnia. Najpierw sprawdź jak tolerujesz ten surowy sok z białej kapusty. Wielu pacjentów korzystających z dobrodziejstw Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, po kilku tygodniowej kuracji sokiem z białej kapusty, mogło odstawić leki na refluks i zgagę (tzw. inhibitorów pompy protonowej czyli między innymi popularny polprazol).

Dodaj do codziennego jadłospisu magiczny napój kapustny i korzystaj z właściwości leczniczych tego naturalnego leku!

Kwas askorbinowy - czyli po prostu witamina C jest niezbędna do funkcjonowania organizmów żywych. Ludzie nie metabolizują jej więc musi być dostarczany w pożywieniu. Jest także przeciwutleniaczem stosowanym jako dodatek do żywności. 

* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Skład: biała kapusta, kwas askorbinowy (witamina C).
Bez konserwantów i dodatków smakowych.
Barwa, smak i konsystencja soku może się różnić w zależności od pory roku.
Wartość odżywcza w 100 ml produktu
Wartość energetyczna 176 kJ / 43 kcal
Tłuszcz 0,2g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Węglowodany 7,4g
W tym cukry 0,4g
Błonnik 2,5g
Białko 1,7g
Sól 0g