Sok Mango Lassi
Wyjątkowy napój z Indii o cennych właściwościach prozdrowotnych. Głównym składnikiem soku jest mango, które przez Hindusów jest nazywane owocem bogów. Mango jest bogatym źródłem witamin i minerałów (zawiera witaminy z grupy B, a także C, A i E, potas, magnez, miedź), co pozytywnie wpływa m.in. na odporność, układ nerwowy, wzrok i stan skóry. W składzie znajdziesz również niezwykle zdrowe migdały, jabłka oraz banany, które są uznawane za świetnie regenerującą przekąskę po treningu.
MANGO - jest bogatym źródłem witaminy C i witamin z grupy B, które wzmacniają system nerwowy i odpornościowy. Zawiera witaminę A i E, które korzystnie wpływają na kondycję skóry i zdrowie oczu. Obecne w dojrzałych owocach mango enzymy wspomagają trawienie białek. Jest bogaty w miedź, potas i magnez (wysoka zawartość potasu pomaga utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi).
BANAN – bogaty w potas, dzięki czemu wzmacnia układ krwionośny. Jest on dobrym źródłem tryptofanu – aminokwasu z którego w organizmie wytwarzana jest serotonina. Wpływa ona na dobre samopoczucie i zapewnia zdrowy, mocny sen. Wspomaga pamięć, a na organizm działa alkalizująco. Jest też świetną potreningową przekąską regeneracyjną.
JABŁKO - chronią przed zawałem, wzmacniają zęby, ułatwiają odchudzanie. Dzięki zawartości błonnika jabłka regulują pracę jelit, chroniąc przed zaparciami i innymi chorobami jelit, w tym przed rakiem jelita grubego. Z kolei zawarte w jabłkach oligosacharydy zabijają komórki raka okrężnicy.
MIGDAŁY - migdały posiadają wiele wartości odżywczych, a co za tym idzie - prozdrowotnych właściwości. Migdały to sprawdzony sposób na mdłości i zgagę w ciąży. Można je polecić także na odchudzanie, gdyż zapobiegają napadom głodu. Poza tym łagodzą stres i koją nerwy, a także obniżają poziom cholesterolu i cukru we krwi, zapobiegając tym samym miażdżycy i cukrzycy.
* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Skład: jabłka, banany, migdały, mango, kwas askorbiniowy.
Bez konserwantów i dodatków smakowych.
Barwa, smak i konsystencja soku może się różnić w zależności od pory roku.
Wartość odżywcza w 100ml produktu |
Wartość energetyczna |
467,67 kJ / 111,7 kcal |
Tłuszcz |
5,2g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4g |
Węglowodany |
16,4g |
W tym cukry |
10,2g |
Błonnik |
3,4g |
Białko |
2,5g |
Sól |
0g |