Sok Mango Lassi
Menu bez glutenu
Sok Mango Lassi

Wyjątkowy napój z Indii o cennych właściwościach prozdrowotnych. Głównym składnikiem soku jest mango, które przez Hindusów jest nazywane owocem bogów. Mango jest bogatym źródłem witamin i minerałów (zawiera witaminy z grupy B, a także C, A i E, potas, magnez, miedź), co pozytywnie wpływa m.in. na odporność, układ nerwowy, wzrok i stan skóry. W składzie znajdziesz również niezwykle zdrowe migdały, jabłka oraz banany, które są uznawane za świetnie regenerującą przekąskę po treningu.

MANGO - jest bogatym źródłem witaminy C i witamin z grupy B, które wzmacniają system nerwowy i odpornościowy. Zawiera witaminę A i E, które korzystnie wpływają na kondycję skóry i zdrowie oczu. Obecne w dojrzałych owocach mango enzymy wspomagają trawienie białek. Jest bogaty w miedź, potas i magnez (wysoka zawartość potasu pomaga utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi).

BANAN – bogaty w potas, dzięki czemu wzmacnia układ krwionośny. Jest on dobrym źródłem tryptofanu – aminokwasu z którego w organizmie wytwarzana jest serotonina. Wpływa ona na dobre samopoczucie i zapewnia zdrowy, mocny sen. Wspomaga pamięć, a na organizm działa alkalizująco. Jest też świetną potreningową przekąską regeneracyjną.

JABŁKO - chronią przed zawałem, wzmacniają zęby, ułatwiają odchudzanie. Dzięki zawartości błonnika jabłka regulują pracę jelit, chroniąc przed zaparciami i innymi chorobami jelit, w tym przed rakiem jelita grubego. Z kolei zawarte w jabłkach oligosacharydy zabijają komórki raka okrężnicy.

MIGDAŁY - migdały posiadają wiele wartości odżywczych, a co za tym idzie - prozdrowotnych właściwości. Migdały to sprawdzony sposób na mdłości i zgagę w ciąży. Można je polecić także na odchudzanie, gdyż zapobiegają napadom głodu. Poza tym łagodzą stres i koją nerwy, a także obniżają poziom cholesterolu i cukru we krwi, zapobiegając tym samym miażdżycy i cukrzycy.

* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Skład: jabłka, banany, migdały, mango, kwas askorbiniowy.
Bez konserwantów i dodatków smakowych.
Barwa, smak i konsystencja soku może się różnić w zależności od pory roku.
Wartość odżywcza w 100ml produktu
Wartość energetyczna 467,67 kJ / 111,7 kcal
Tłuszcz 5,2g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g
Węglowodany 16,4g
W tym cukry 10,2g
Błonnik 3,4g
Białko 2,5g
Sól 0g
%