Pomidorowa z soczewicą

CZERWONA SOCZEWICA - wzmacnia serce i nerki. Wspomaga wydalanie wody z organizmu.

CEBULA - zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.

CZOSNEK - odprowadza śluz, niszczy pasożyty, zwiększa odporność. Jest naturalnym antybiotykiem.

PRZETARTE POMIDORY - przetworzone termicznie zawierają nawet trzy razy więcej likopenu, który jest przeciwutleniaczem. Opóźnia procesy starzenia, chroni organizm przed licznymi chorobami układu krwionośnego, ma silne działanie przeciwnowotworowe.

KURKUMA - osiada silne właściwości przeciwzapalne. Poprawia funkcjonowanie mózgu i zmniejsza ryzyko jego chorób, np. alzheimera. zapobiega i leczy nowotwory.

ZIARNA SŁONECZNIKA - mają wysoką zawartość witaminy E, obniżają poziom cholesterolu. U kobiet odpowiadają za płodność, a u mężczyzn poprawiają jakość plemników.

MLEKO KOKOSOWE – bogate w składniki mineralne (mangan, miedź, magnez, selen, żelazo, fosfor) i nasycone kwasy tłuszczowe. Zawiera witaminę C, witaminy z grupy B, lecytynę i kwas foliowy.

Skład: woda filtrowana, czerwona soczewica, przetarte pomidory bez skóry, cebula, czosnek, prażone ziarna słonecznika, mleko kokosowe, oliwa z oliwek, sól kłodawska, pieprz, kurkuma, curry, papryka słodka, papryka ostra, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 274 kJ / 65 kcal
Tłuszcz 1,2g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g
Węglowodany 9,5g
W tym cukry 1,4g
Białko 3,9g
Sól 0,5g
%