Pasta meksykańska

KUKURYDZA – kukurydza bogata jest w witaminy i składniki mineralne, jest też źródłem kwasów OMEGA-3. Selen wraz z witaminą E i beta-karotenem broni nas przed działaniem wolnych rodników, zwiększa odporność i przedłuża młodość. Ma dwa silne antyoksydanty należące do karotenoidów: luteinę i zeaksantynę, które pomagają chronić plamkę żółtą oka przed zwyrodnieniem.

CZERWONA FASOLA – to źródło witamin, głównie witaminy B1, która ma działanie antydepresyjne. Ponadto poprawia pamięć i usprawnia zdolność logicznego myślenia.

ANANAS – wykorzystywany jest w medycynie od lat 70’, dzięki zawartości witamin, minerałów, kwasów owocowych i bromelainy (bromeliny) - grupy enzymów o wielu właściwościach leczniczych. Pomaga m.in. w leczeniu infekcji układu oddechowego, w celu poprawy trawienia czy pomocniczo w gojeniu się ran i złamań, a nawet w celu usunięcia pasożytów przewodu pokarmowego.

Skład: kukurydza, czerwona fasola, pomidory, papryka, ananas, cebula, ocet winny, syrop z agawy, czosnek, sól, pieprz cayenne, kolendra
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 301 kJ / 71 kcal
Tłuszcz 0,9g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g
Węglowodany 12g
W tym cukry 6,5g
Błonnik 1,8g
Białko 3,2g
Sól 1,2g
%