KUKURYDZA – kukurydza bogata jest w witaminy i składniki mineralne, jest też źródłem kwasów OMEGA-3. Selen wraz z witaminą E i beta-karotenem broni nas przed działaniem wolnych rodników, zwiększa odporność i przedłuża młodość. Ma dwa silne antyoksydanty należące do karotenoidów: luteinę i zeaksantynę, które pomagają chronić plamkę żółtą oka przed zwyrodnieniem.
CZERWONA FASOLA – to źródło witamin, głównie witaminy B1, która ma działanie antydepresyjne. Ponadto poprawia pamięć i usprawnia zdolność logicznego myślenia.
ANANAS – wykorzystywany jest w medycynie od lat 70’, dzięki zawartości witamin, minerałów, kwasów owocowych i bromelainy (bromeliny) - grupy enzymów o wielu właściwościach leczniczych. Pomaga m.in. w leczeniu infekcji układu oddechowego, w celu poprawy trawienia czy pomocniczo w gojeniu się ran i złamań, a nawet w celu usunięcia pasożytów przewodu pokarmowego.
* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Skład: kukurydza, czerwona fasola, pomidory, papryka, ananas, cebula, ocet winny, syrop z agawy, czosnek, sól, pieprz cayenne, kolendra
Wartość odżywcza w 100g produktu |
Wartość energetyczna |
301 kJ / 71 kcal |
Tłuszcz |
0,9g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,2g |
Węglowodany |
12g |
W tym cukry |
6,5g |
Błonnik |
1,8g |
Białko |
3,2g |
Sól |
1,2g |