Pasta kalafiorowa
Menu bez glutenu

KALAFIOR – ma silne działanie antynowotworowe. Przede wszystkim zmniejsza ryzyko rozwoju raka prostaty i pęcherza.

PASTA TAHINI – składniki zawarte w tahini wpływają na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, a także na regulację poziomu cholesterolu we krwi i ciśnienie krwi.

ZIARNA SŁONECZNIKA – mają wysoką zawartość witaminy E, obniżają poziom cholesterolu. U kobiet odpowiadają za płodność, a u mężczyzn poprawiają jakość plemników.

Skład: kalafior, mleczko migdałowe, ziarna słonecznika, syrop z agawy, pasta tahini
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 531 kJ / 127 kcal
Tłuszcz 7,1g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8g
Węglowodany 10g
W tym cukry 8,2g
Błonnik 2,7g
Białko 4,3g
Sól 0,06g
%