Moje konto
Logowanie Przypomnienie hasła

Dołącz do nas:

• Szybki proces zakupowy
• Śledzenie statusu przesyłki
• Podgląd historii zakupów
• Informacje o promocjach i kuponach rabatowych

Rejestracja
Koszyk
Brak produktów
Meksykańska z indykiem
Menu bez glutenu
Zupa Meksykańska z indykiem

Masz ochotę wybrać się w podróż kulinarną do Meksyku? Zabierz się z nami! Będzie smacznie i pożywnie. Strączki połączone z kukurydzą, mięsem, warzywa pozwolą poczuć się jak na obiedzie albo lunchu w najlepszej meksykańskiej restauracji.

KUKURYDZA – kukurydza bogata jest w witaminy i składniki mineralne, jest też źródłem kwasów OMEGA-3. Selen wraz z witaminą E i beta-karotenem broni nas przed działaniem wolnych rodników, zwiększa odporność i przedłuża młodość. Ma dwa silne antyoksydanty należące do karotenoidów: luteinę i zeaksantynę, które pomagają chronić plamkę żółtą oka przed zwyrodnieniem.

CZERWONA FASOLA – to źródło witamin, głównie witaminy B1, która ma działanie antydepresyjne. Ponadto poprawia pamięć i usprawnia zdolność logicznego myślenia.

CIECIERZYCA – ciecierzyca, poza tym, że jest skarbnicą białka, w sporych ilościach posiada inne składniki, które zapobiegają zaparciom, sprzyjają odchudzaniu, obniżają ciśnienie krwi i poziom cholesterolu. Ponadto jest uważana za afrodyzjak.

* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Skład: fasola czerwona, kukurydza konserwowa, przetarte pomidory bez skóry, mięso mielone z indyka, cebula, marchew, seler naciowy, ciecierzyca BIO 6%*, sól kłodawska, papryka słodka suszona, kumin, oliwa z oliwek, oregano, czosnek, kolendra natka, papryka ostra, regulator kwasowości; kwasek cytrynowy.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Zupa o niskim indeksie glikemicznym.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 243 kJ / 58 kcal
Tłuszcz 1g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g
Węglowodany 7,9g
W tym cukry 1,9g
Białko 4,6g
Sól 0,2g