Moje konto
Logowanie Przypomnienie hasła

Dołącz do nas:

• Szybki proces zakupowy
• Śledzenie statusu przesyłki
• Podgląd historii zakupów
• Informacje o promocjach i kuponach rabatowych

Rejestracja
Koszyk
Brak produktów

Buliony kolagenowe / zupy mocy

BULIONY KOLAGENOWE = DOBRE SAMOPOCZUCIE I PROMIENNY WYGLĄD

Kolagen jest niezwykle ważnym składnikiem w naszym organizmie. To białko, które stanowi m.in. jeden z głównym składników tkanki łącznej oraz budulec kości, skóry, zębów, ścięgien czy chrząstek.
Czy wiesz, że kolagen nazywany jest….białkiem młodości? Poczuj efekty bulionów na własnej skórze.

Zarówno tradycyjna zupa mocy i wegańska zupa mocy jest gotowana aż 12 godzin - po to, aby wywar mięsno-warzywny (lub w wersji wege warzywny) nabrał prawdziwej mocy. Taki ciepły bulion działa wspomagająco przy przeziębieniach, infekcjach wirusowych, a także innych schorzeniach takich jak: Hashimoto czy PCOS.

Wegańska zupa mocy zawiera roślinny analog białka kolagenowego (w wyniku długiego gotowania roślin i dodatku kombu).

Bulion kolagenowy szczególnie zalecany jest:

  • dla dzieci w fazie rozwojowej,
  • dla rekonwalescentów,
  • dla osób cierpiących choroby autoimmunologiczne,
  • dla osób cierpiących na wszelkiego rodzaju choroby stawów,
  • dla osób z problemami skórnymi, np. nadmierne zmarszczki, przesuszona skóra, skóra pozbawiona blasku,
  • dla osób z problemami ze strony przewodu pokarmowego, np. wrzody nadżerki, choroby zapalne jelit.

Zalety picia bulionów kolagenowych:

  • Wsparcie regeneracji śluzówki jelita.
  • Korzystny wpływ na sprawność i elastyczność stawów.
  • Korzystny wpływ na włosy, skórę i paznokcie.
  • Aminokwasy prolina i glicyna mogą posłużyć do rekompozycji wielu tkanek w organizmie.
  • Glutamina przyspiesza regenerację kosmków jelitowych oraz błony śluzowej jelita.
  • Większona podaż naturalnych minerałów w tym wapnia i magnezu.

Zalety bulionów zdrowazupa.pl:

  • Oszczędność czasu.
  • Idealne proporcje.
  • Zdrowy posiłek pełen kolagenu.
  • Możliwość zabrania ze sobą.
  • Idealnie odmierzone porcje.

Wady przygotowania w domu:

  • Nieprzyjemne zapachy.
  • Długi czas gotowania (pilnowanie, prąd, para).
  • Odcedzanie kości.
  • Porcjowanie.
  • Czasami brak czasu na gotowanie bądź zakupy.