Buliony kolagenowe / zupy mocy
BULIONY KOLAGENOWE = DOBRE SAMOPOCZUCIE I PROMIENNY WYGLĄD
Kolagen jest niezwykle ważnym składnikiem w naszym organizmie. To białko, które stanowi m.in. jeden z głównym składników tkanki łącznej oraz budulec kości, skóry, zębów, ścięgien czy chrząstek.
Czy wiesz, że kolagen nazywany jest….białkiem młodości? Poczuj efekty bulionów na własnej skórze.
Zarówno tradycyjna zupa mocy i wegańska zupa mocy jest gotowana aż 12 godzin - po to, aby wywar mięsno-warzywny (lub w wersji wege warzywny) nabrał prawdziwej mocy. Taki ciepły bulion działa wspomagająco przy przeziębieniach, infekcjach wirusowych, a także innych schorzeniach takich jak: Hashimoto czy PCOS.
Wegańska zupa mocy zawiera roślinny analog białka kolagenowego (w wyniku długiego gotowania roślin i dodatku kombu).
Bulion kolagenowy szczególnie zalecany jest:
- dla dzieci w fazie rozwojowej,
- dla rekonwalescentów,
- dla osób cierpiących choroby autoimmunologiczne,
- dla osób cierpiących na wszelkiego rodzaju choroby stawów,
- dla osób z problemami skórnymi, np. nadmierne zmarszczki, przesuszona skóra, skóra pozbawiona blasku,
- dla osób z problemami ze strony przewodu pokarmowego, np. wrzody nadżerki, choroby zapalne jelit.
Zalety picia bulionów kolagenowych:
- Wsparcie regeneracji śluzówki jelita.
- Korzystny wpływ na sprawność i elastyczność stawów.
- Korzystny wpływ na włosy, skórę i paznokcie.
- Aminokwasy prolina i glicyna mogą posłużyć do rekompozycji wielu tkanek w organizmie.
- Glutamina przyspiesza regenerację kosmków jelitowych oraz błony śluzowej jelita.
- Większona podaż naturalnych minerałów w tym wapnia i magnezu.
Zalety bulionów zdrowazupa.pl:
- Oszczędność czasu.
- Idealne proporcje.
- Zdrowy posiłek pełen kolagenu.
- Możliwość zabrania ze sobą.
- Idealnie odmierzone porcje.
Wady przygotowania w domu:
- Nieprzyjemne zapachy.
- Długi czas gotowania (pilnowanie, prąd, para).
- Odcedzanie kości.
- Porcjowanie.
- Czasami brak czasu na gotowanie bądź zakupy.