Moje konto
Logowanie Przypomnienie hasła

Dołącz do nas:

• Szybki proces zakupowy
• Śledzenie statusu przesyłki
• Podgląd historii zakupów
• Informacje o promocjach i kuponach rabatowych

Rejestracja
Koszyk
Brak produktów
Makaronowa FIT
Menu bez glutenu
Zupa Makaronowa FIT

Najstarsze znaleziska archeologiczne wskazują, że makaron pochodzi z… Azji. Jednak to mieszkańcy Italii rozsławili go na cały świat. Czy próbowałaś/próbowałeś już bezglutenowej wersji tego włoskiego smakołyku? Nasza zupa makaronowa zawiera makaron kukurydziany bez glutenu, który jest łatwostrawny oraz utrzymuje jelito cienkie w prawidłowym stanie. Pamiętaj, że zdrowy posiłek = świetne samopoczucie!

MAKARON KUKURYDZIANY - bezglutenowy zapobiega postępowaniu celiakii oraz utrzymuje jelito cienkie w prawidłowym stanie. Jest łatwostrawny, nie zalega w jelitach w związku z czym poprawia wchłanianie witamin i składników mineralnych. Makaron nie zawiera cholesterolu i jajek. Ma niski indeks glikemiczny, który jest ważnym elementem diety dla diabetyków oraz osób chcących zrzucić kilka kilogramów.

PIERŚ Z KURCZAKA BEZ GMO I ANTYBIOTYKÓW – mięso z kurczaka to wartościowe źródło białka, witamin i składników mineralnych. Jeśli chcesz mieć jeszcze większą pewność, że jesz zdrowego kurczaka, wybieraj piersi z kurczaka z certyfikatami lub kurczaka zagrodowego.

PAPRYKA – jako jedno z nielicznych warzyw, papryka zachowuje swoje właściwości pod wpływem duszenia i pieczenia. Świeża papryka zawiera więcej witaminy C niż cytryna, a pieczona poprawia trawienie i pobudza apetyt. Do właściwości leczniczych papryki zalicza się też mi.in. zapobieganie zwapnieniu naczyń krwionośnych i likwidowanie bólu głowy.

PIECZARKI - zawierają dużo witamin z grupy B, a także związków bioaktywnych, m.in. lektyn i tyrozynazy. Badania naukowe potwierdzają ich działanie przeciwnowotworowe, odpornościowe i antybakteryjne.

KURKUMA - posiada silne właściwości przeciwzapalne. Kurkuma poprawia funkcjonowanie mózgu i zmniejsza ryzyko jego chorób, np. alzheimera. Zapobiega i leczy nowotwory.

* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Skład: woda filtrowana, pierś z kurczaka zagrodowego bez antybiotyków i GMO, makaron kukurydziany bezglutenowy, mleko kokosowe, cebula, papryka czerwona i żółta bez skóry, pieczarki, kukurydza, masło ghee bez laktozy, sól kłodawska, papryka słodka, pieprz, kurkuma, curry, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Zupa o niskim indeksie glikemicznym.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 204 kJ / 48 kcal
Tłuszcz 1,5g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g
Węglowodany 5,9g
W tym cukry 1,2g
Białko 2,6g
Sól 0,6g