Makaronowa Fit
Menu bez glutenu

MAKARON KUKURYDZIANY - bezglutenowy zapobiega postępowaniu celiakii oraz utrzymuje jelito cienkie w prawidłowym stanie. Jest łatwostrawny, nie zalega w jelitach w związku z czym poprawia wchłanianie witamin i składników mineralnych. Makaron nie zawiera cholesterolu i jajek. Ma niski indeks glikemiczny, który jest ważnym elementem diety dla diabetyków oraz osób chcących zrzucić kilka kilogramów.

PIERŚ Z KURCZAKA BEZ GMO I ANTYBIOTYKÓW – mięso z kurczaka to wartościowe źródło białka, witamin i składników mineralnych. Jeśli chcesz mieć jeszcze większą pewność, że jesz zdrowego kurczaka, wybieraj piersi z kurczaka z certyfikatami lub kurczaka zagrodowego.

PAPRYKA – jako jedno z nielicznych warzyw, papryka zachowuje swoje właściwości pod wpływem duszenia i pieczenia. Świeża papryka zawiera więcej witaminy C niż cytryna, a pieczona poprawia trawienie i pobudza apetyt. Do właściwości leczniczych papryki zalicza się też mi.in. zapobieganie zwapnieniu naczyń krwionośnych i likwidowanie bólu głowy.

PIECZARKI - zawierają dużo witamin z grupy B, a także związków bioaktywnych, m.in. lektyn i tyrozynazy. Badania naukowe potwierdzają ich działanie przeciwnowotworowe, odpornościowe i antybakteryjne.

KURKUMA - posiada silne właściwości przeciwzapalne. poprawia funkcjonowanie mózgu i zmniejsza ryzyko jego chorób, np. alzheimera. Zapobiega i leczy nowotwory.

Skład: woda filtrowana, pierś z kurczaka zagrodowego bez antybiotyków i GMO, makaron kukurydziany bezglutenowy, cebula, papryka czerwona i żółta bez skóry, pieczarki, masło ghee, sól kłodawska, papryka słodka, pieprz, kurkuma, curry, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 204 kJ / 48 kcal
Tłuszcz 1,5g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g
Węglowodany 5,9g
W tym cukry 1,2g
Białko 2,6g
Sól 0,6g
%