Zupa Makaronowa FIT
Najstarsze znaleziska archeologiczne wskazują, że makaron pochodzi z… Azji. Jednak to mieszkańcy Italii rozsławili go na cały świat. Czy próbowałaś/próbowałeś już bezglutenowej wersji tego włoskiego smakołyku? Nasza zupa makaronowa zawiera makaron kukurydziany bez glutenu, który jest łatwostrawny oraz utrzymuje jelito cienkie w prawidłowym stanie. Pamiętaj, że zdrowy posiłek = świetne samopoczucie!
MAKARON KUKURYDZIANY - bezglutenowy zapobiega postępowaniu celiakii oraz utrzymuje jelito cienkie w prawidłowym stanie. Jest łatwostrawny, nie zalega w jelitach w związku z czym poprawia wchłanianie witamin i składników mineralnych. Makaron nie zawiera cholesterolu i jajek. Ma niski indeks glikemiczny, który jest ważnym elementem diety dla diabetyków oraz osób chcących zrzucić kilka kilogramów.
PIERŚ Z KURCZAKA BEZ GMO I ANTYBIOTYKÓW – mięso z kurczaka to wartościowe źródło białka, witamin i składników mineralnych. Jeśli chcesz mieć jeszcze większą pewność, że jesz zdrowego kurczaka, wybieraj piersi z kurczaka z certyfikatami lub kurczaka zagrodowego.
PAPRYKA – jako jedno z nielicznych warzyw, papryka zachowuje swoje właściwości pod wpływem duszenia i pieczenia. Świeża papryka zawiera więcej witaminy C niż cytryna, a pieczona poprawia trawienie i pobudza apetyt. Do właściwości leczniczych papryki zalicza się też mi.in. zapobieganie zwapnieniu naczyń krwionośnych i likwidowanie bólu głowy.
PIECZARKI - zawierają dużo witamin z grupy B, a także związków bioaktywnych, m.in. lektyn i tyrozynazy. Badania naukowe potwierdzają ich działanie przeciwnowotworowe, odpornościowe i antybakteryjne.
KURKUMA - posiada silne właściwości przeciwzapalne. Kurkuma poprawia funkcjonowanie mózgu i zmniejsza ryzyko jego chorób, np. alzheimera. Zapobiega i leczy nowotwory.
* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Skład: woda filtrowana, pierś z kurczaka zagrodowego bez antybiotyków i GMO, makaron kukurydziany bezglutenowy, mleko kokosowe, cebula, papryka czerwona i żółta bez skóry, pieczarki, kukurydza, masło ghee bez laktozy, sól kłodawska, papryka słodka, pieprz, kurkuma, curry, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Zupa o niskim indeksie glikemicznym.
Wartość odżywcza w 100g produktu |
Wartość energetyczna |
204 kJ / 48 kcal |
Tłuszcz |
1,5g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,5g |
Węglowodany |
5,9g |
W tym cukry |
1,2g |
Białko |
2,6g |
Sól |
0,6g |