Krem z zielonego groszku
Menu bez glutenu

ZIELONY GROSZEK - zmniejszanie ryzyka zachorowania na niektóre nowotwory – dzięki zawartości dużej ilości antyoksydantów i błonnika. Zapobiega wystąpieniu anemii, zawiera sporo żelaza, które łatwo się wchłania ze względu na obecności witaminy C. ma dobroczynny wpływ na układ krwionośny.groszek zielony zawiera luteinę, która chroni oczy przed zmęczeniem, a nawet niektórymi chorobami. Zmniejszanie ryzyko zachorowania na choroby wirusowe – groszek zawiera enzymy, które uniemożliwiają namnażanie wirusów.

MARCHEW - bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jednym z ważniejszych jest beta-karoten, który nie tylko wzmaga opaleniznę, lecz także zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność i może ochronić przed rozwojem nowotworów.

KORZEŃ PIETRUSZKI - w korzeniach pietruszki znajdują się m.in. flawonoidy (przeciwutleniacze, które chronią przed groźnymi chorobami), substancje śluzowe, związki cukrowe i sole mineralne.

MIGDAŁY – migdały posiadają wiele wartości odżywczych, a co za tym idzie - prozdrowotnych właściwości. Migdały to sprawdzony sposób na mdłości i zgagę w ciąży. Można je polecić także na odchudzanie, gdyż zapobiegają napadom głodu. Poza tym łagodzą stres i koją nerwy, a także obniżają poziom cholesterolu i cukru we krwi, zapobiegając tym samym miażdżycy i cukrzycy.

Skład: woda filtrowana, zielony groszek, marchew, pietruszka korzeń, por, cebula, oliwa z oliwek, kozieradka, imbir, tymianek, sól kłodawska, pieprz, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 220 kJ / 53 kcal
Tłuszcz 1,7g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g
Węglowodany 5g
W tym cukry 1,4g
Białko 3g
Sól 0,3g
%