Krem pomidorowy z orzechami nerkowca
Menu bez glutenu

PRZETARTE POMIDORY - przetworzone termicznie zawierają nawet trzy razy więcej likopenu, który jest przeciwutleniaczem. Opóźnia procesy starzenia, chroni organizm przed licznymi chorobami układu krwionośnego, ma silne działanie przeciwnowotworowe.

CEBULA - zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.

MARCHEW - bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jednym z ważniejszych jest beta-karoten, który nie tylko wzmaga opaleniznę, lecz także zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność i może ochronić przed rozwojem nowotworów.

KORZEŃ PIETRUSZKI - w korzeniach pietruszki znajdują się m.in. flawonoidy (przeciwutleniacze, które chronią przed groźnymi chorobami), substancje śluzowe, związki cukrowe i sole mineralne.

BAZYLIA – poprawia trawienie i ułatwia przyswajanie składników odżywczych z pokarmu. Zapobiega skurczom żołądka i pobudza wydzielanie soku żołądkowego, dlatego można ją stosować w przypadku niestrawności i przy wzdęciach. Działa przeciwdepresyjnie, poprawia nastrój, pomaga zwalczyć bezsenność, zmniejsza nadpobudliwość.

ORZECHY NERKOWCA – mogą zapobiec rozwojowi cukrzycy typu 2, co zostało udowodnione naukowo. Poza tym garść orzechów nerkowca dziennie pomoże pozbyć się zbędnych kilogramów.

CYNAMON – to przyprawa, która ma wiele właściwości leczniczych - to sprawdzony środek na odchudzanie, cellulit i trądzik. Pomoże także w okresie przeziębienia i przy dolegliwościach żołądkowych.

Skład: woda filtrowana, przetarte pomidory, cebula, marchewka, korzeń pietruszki, orzechy nerkowca, masło ghee, sól kłodawska, pieprz, bazylia, papryka słodka, papryka ostra, cynamon, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 178 kJ / 43 kcal
Tłuszcz 1,6g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g
Węglowodany 5,4g
W tym cukry 2,3g
Białko 1,2g
Sól 0,5g
%