Krem czekoladowy
Menu bez glutenu

MLEKO KOKOSOWE – mleko kokosowe jest dobrym źródłem niektórych składników mineralnych. Porcja 100 g pokrywa dzienne zapotrzebowanie na mangan w 46 procentach, na miedź w 13 procentach, na fosfor w 10 procentach, a na magnez, żelazo i selen w 9 procentach. Zawiera także niewielkie ilości witaminy C, niacyny, kwasu foliowego i innych witamin z grupy B.

ORZECHY LASKOWE – są bogate witaminę E, zwaną witaminą młodości i płodności. To dlatego orzechy laskowe są polecane na potencję. Owoce leszczyny wspomogą także walkę ze zbędnym tłuszczykiem, szczególnie w okolicy brzucha. W orzechach laskowych można znaleźć także niemało witamin z grupy B, które wzmacniają nerwy, potas, który obniża ciśnienie, oraz wapnia i fosforu - pierwiastków, które odpowiadają za mocne kości i zęby.

GORZKA CZEKOLADA – dzięki dużej zawartości alkaloidu teobrominy pobudza pracę nerek i jako łagodny środek moczopędny znakomicie je oczyszcza. Jest bogata we flawonoidy, które zapobiegają miażdżycy i zakrzepom. Poza tym gorzka czekolada pomaga w myśleniu, dodaje energii, wzmacnia serce a nawet łagodzi kaszel.

Skład: mleko kokosowe, orzechy laskowe, gorzka czekolada, syrop z agawy, kakao
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 1434 kJ / 346 kcal
Tłuszcz 28g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 14g
Węglowodany 16g
W tym cukry 14g
Błonnik 1,5g
Białko 5,9g
Sól 0,03g
%