Kapuśniak wegetariański

KISZONA KAPUSTA - kapusta kiszona pozytywnie wpływa na układ pokarmowy, stymuluje układ odpornościowy, obniża poziom cholesterolu we krwi, zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób serca a także poprawia stan skóry.

MARCHEW - bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jednym z ważniejszych jest beta-karoten, który nie tylko wzmaga opaleniznę, lecz także zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność i może ochronić przed rozwojem nowotworów.

KORZEŃ PIETRUSZKI - w korzeniach pietruszki znajdują się m.in. flawonoidy (przeciwutleniacze, które chronią przed groźnymi chorobami), substancje śluzowe, związki cukrowe i sole mineralne.

CEBULA - zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.

CZOSNEK – odprowadza śluz, niszczy pasożyty, zwiększa odporność. Jest naturalnym antybiotykiem.

ZIEMNIAKI - to źródło energii, białka, a także witamin i składników mineralnych. Dieta ziemniaczana zalecana jest w niewydolności nerek.

Skład: woda filtrowana, kiszona kapusta BIO, cebula, marchew, pietruszka korzeń, ziemniaki, masło ghee, sól kłodawska, ziele angielskie, liść laurowy kminek, majeranek, papryka słodka wędzona
Wartość odżywcza w 100g produktu % RWS *
Wartość energetyczna 113 kJ / 27 kcal 1%
Tłuszcz 2,0g 3%
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7g 3%
Węglowodany 2,4g 1%
W tym cukry 0,9g 1%
Białko 0,6g 1%
Sól 0,5g 8%
* Referencyjne wartośći spożycia (RWS) dla osób dorosłych.
%