
Czy wiesz, że kiszona kapusta ma pozytywny wpływ na układ trawienny i odpornościowy? Jest też niskokaloryczna i zawiera cenne składniki odżywcze. Zupa z kiszonej kapusty to świetny wybór dla osób, które chcą obniżyć cholesterol i poziom glukozy we krwi. Kapuśniaczek to danie, które powinno pojawić się w Twoim menu.
KISZONA KAPUSTA - kapusta kiszona pozytywnie wpływa na układ pokarmowy, stymuluje układ odpornościowy, obniża poziom cholesterolu we krwi, zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób serca a także poprawia stan skóry.
MARCHEW - bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jednym z ważniejszych jest beta-karoten, który nie tylko wzmaga opaleniznę, lecz także zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność i może ochronić przed rozwojem nowotworów.
KORZEŃ PIETRUSZKI - w korzeniach pietruszki znajdują się m.in. flawonoidy (przeciwutleniacze, które chronią przed groźnymi chorobami), substancje śluzowe, związki cukrowe i sole mineralne.
CEBULA - zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.
CZOSNEK – odprowadza śluz, niszczy pasożyty, zwiększa odporność. Jest naturalnym antybiotykiem.
ZIEMNIAKI - to źródło energii, białka, a także witamin i składników mineralnych. Dieta ziemniaczana zalecana jest w niewydolności nerek.
BIO KIEŁBASA DROBIOWA - jest chuda, niskokaloryczna. Jest źródłem białka, które ma duży wpływ na kontrolę masy ciała. Certyfikat Gluten Free.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Zupa o niskim indeksie glikemicznym.
Wartość odżywcza w 100g produktu | |
Wartość energetyczna | 103 kJ / 25 kcal |
Tłuszcz | 1,1g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5g |
Węglowodany | 1,8g |
W tym cukry | 0,6g |
Białko | 1,5g |
Sól | 0,6g |