Kapuśniak mięsny
Menu bez glutenu
Zupa Kapuśniak mięsny

Czy wiesz, że kiszona kapusta ma pozytywny wpływ na układ trawienny i odpornościowy? Jest też niskokaloryczna i zawiera cenne składniki odżywcze. Zupa z kiszonej kapusty to świetny wybór dla osób, które chcą obniżyć cholesterol i poziom glukozy we krwi. Kapuśniaczek to danie, które powinno pojawić się w Twoim menu.

KISZONA KAPUSTA - kapusta kiszona pozytywnie wpływa na układ pokarmowy, stymuluje układ odpornościowy, obniża poziom cholesterolu we krwi, zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób serca a także poprawia stan skóry.

MARCHEW - bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jednym z ważniejszych jest beta-karoten, który nie tylko wzmaga opaleniznę, lecz także zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność i może ochronić przed rozwojem nowotworów.

KORZEŃ PIETRUSZKI - w korzeniach pietruszki znajdują się m.in. flawonoidy (przeciwutleniacze, które chronią przed groźnymi chorobami), substancje śluzowe, związki cukrowe i sole mineralne.

CEBULA - zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.

CZOSNEK – odprowadza śluz, niszczy pasożyty, zwiększa odporność. Jest naturalnym antybiotykiem.

ZIEMNIAKI - to źródło energii, białka, a także witamin i składników mineralnych. Dieta ziemniaczana zalecana jest w niewydolności nerek.

BIO KIEŁBASA DROBIOWA - jest chuda, niskokaloryczna. Jest źródłem białka, które ma duży wpływ na kontrolę masy ciała. Certyfikat Gluten Free.

* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Skład: woda filtrowana, kiszona kapusta Bio, kiełbasa "Drobiowa ze wsi" bezglutenowa Nikpol (mięso drobiowe z kurczaka 60%, mięso wieprzowe 40%, czosnek, sól, przyprawy naturalne, białko wieprzowe), cebula, marchew, pietruszka korzeń, ziemniaki, masło ghee bez laktozy, sól kłodawska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, papryka słodka wędzona.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Zupa o niskim indeksie glikemicznym.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 103 kJ / 25 kcal
Tłuszcz 1,1g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g
Węglowodany 1,8g
W tym cukry 0,6g
Białko 1,5g
Sól 0,6g
%