Kalafiorowa z nutą cytryny

KALAFIOR - ma silne działanie antynowotworowe. Przede wszystkim zmniejsza ryzyko rozwoju raka prostaty i pęcherza.

POR - w medycynie naturalnej stosowany na anemię, bóle reumatyczne, artretyzm, u dzieci na kaszel.

MARCHEW - bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jednym z ważniejszych jest beta-karoten, który nie tylko wzmaga opaleniznę, lecz także zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność i może ochronić przed rozwojem nowotworów.

KORZEŃ PIETRUSZKI - w korzeniach pietruszki znajdują się m.in. flawonoidy (przeciwutleniacze, które chronią przed groźnymi chorobami), substancje śluzowe, związki cukrowe i sole mineralne.

KURKUMA – posiada silne właściwości przeciwzapalne. poprawia funkcjonowanie mózgu i zmniejsza ryzyko jego chorób, np. alzheimera. Zapobiega i leczy nowotwory.

CYTRYNA - Zawiera witaminę C, witaminy z grupy B, lecytynę i kwas foliowy.

Skład: woda filtrowana, kalafior (50%), marchew, pietruszka korzeń, por, oliwa z oliwek, sok i skórka z cytryny, sól kłodawska, pieprz czarny, kurkuma, kozieradka, liść laurowy, ziele angielskie
Wartość odżywcza w 100g produktu % RWS *
Wartość energetyczna 163 kJ / 39 kcal 1%
Tłuszcz 1,6g 2%
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g 2%
Węglowodany 2,7g 1%
W tym cukry 0,9g 1%
Białko 1,3g 3%
Sól 0,4g 7%
* Referencyjne wartośći spożycia (RWS) dla osób dorosłych.
%