
Skorzystaj z mocy kalafiora, marchwi oraz przypraw takich jak kurkuma, kozieradka i sól kłodawska. Mają one sporo właściwości prozdrowotnych. Dodatkowo, cytryna dostarczy Ci cenne witaminy: C i B. Postaw na krem z kalafiora, który dostarczy Ci pyszne wrażenia smakowe i cenne składniki odżywcze!
KALAFIOR - ma silne działanie antynowotworowe. Przede wszystkim zmniejsza ryzyko rozwoju raka prostaty i pęcherza.
POR - w medycynie naturalnej stosowany na anemię, bóle reumatyczne, artretyzm, u dzieci na kaszel.
MARCHEW - bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jednym z ważniejszych jest beta-karoten, który nie tylko wzmaga opaleniznę, lecz także zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność i może ochronić przed rozwojem nowotworów.
KORZEŃ PIETRUSZKI - w korzeniach pietruszki znajdują się m.in. flawonoidy (przeciwutleniacze, które chronią przed groźnymi chorobami), substancje śluzowe, związki cukrowe i sole mineralne.
KURKUMA – posiada silne właściwości przeciwzapalne. poprawia funkcjonowanie mózgu i zmniejsza ryzyko jego chorób, np. alzheimera. Zapobiega i leczy nowotwory.
CYTRYNA - Zawiera witaminę C, witaminy z grupy B, lecytynę i kwas foliowy.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Zupa o niskim indeksie glikemicznym.
Wartość odżywcza w 100g produktu | % RWS * | |
Wartość energetyczna | 163 kJ / 39 kcal | 1% |
Tłuszcz | 1,6g | 2% |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g | 2% |
Węglowodany | 2,7g | 1% |
W tym cukry | 0,9g | 1% |
Białko | 1,3g | 3% |
Sól | 0,4g | 7% |