Zupa z jarzyn to prawdziwa skarbnica zdrowia! Witaminy i składniki odżywcze zawarte w warzywach dodadzą sił i odżywią ciało. Ciepła zupa jarzynowa jest też świetnym posiłkiem podczas przeziębienia, kiedy organizm potrzebuje wzmocnienia. Jest moc – przekonaj się sam!
KALAFIOR – ma silne działanie antynowotworowe. Przede wszystkim zmniejsza ryzyko rozwoju raka prostaty i pęcherza.
PESTKI DYNI – to cenne źródło witamin i składników mineralnych oraz zdrowego oleju roślinnego zawierającego nienasycone kwasy tłuszczowe.
ZIEMNIAKI – to źródło energii, białka, a także witamin i składników mineralnych. Dieta ziemniaczana zalecana jest w niewydolności nerek.
FASOLKA SZPARAGOWA - zielone ziarna fasolki są bogate w witaminę C, E i A, która w fasolce występuje głównie pod postacią beta-karotenu, czyli prowitaminy A. Ponadto zawierają silne przeciwutleniacze - flawonoidy. Dzięki temu chronią organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, a tym samym opóźniają proces starzenia się skóry i zmniejszają ryzyko rozwoju chorób nowotworowych.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Zupa o niskim indeksie glikemicznym.
| Wartość odżywcza w 100g produktu | |
| Wartość energetyczna | 156 kJ / 37 kcal |
| Tłuszcz | 1,5g |
| W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6g |
| Węglowodany | 5g |
| W tym cukry | 0,9g |
| Białko | 1,2g |
| Sól | 0,2g |





