Zupa Jarzynowa VEGAN
Zupa z jarzyn to prawdziwa skarbnica zdrowia! Witaminy i składniki odżywcze zawarte w warzywach dodadzą sił i odżywią ciało. Ciepła zupa jarzynowa jest też świetnym posiłkiem podczas przeziębienia, kiedy organizm potrzebuje wzmocnienia. Jest moc – przekonaj się sam!
KALAFIOR – ma silne działanie antynowotworowe. Przede wszystkim zmniejsza ryzyko rozwoju raka prostaty i pęcherza.
PESTKI DYNI – to cenne źródło witamin i składników mineralnych oraz zdrowego oleju roślinnego zawierającego nienasycone kwasy tłuszczowe.
ZIEMNIAKI – to źródło energii, białka, a także witamin i składników mineralnych. Dieta ziemniaczana zalecana jest w niewydolności nerek.
FASOLKA SZPARAGOWA - zielone ziarna fasolki są bogate w witaminę C, E i A, która w fasolce występuje głównie pod postacią beta-karotenu, czyli prowitaminy A. Ponadto zawierają silne przeciwutleniacze - flawonoidy. Dzięki temu chronią organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, a tym samym opóźniają proces starzenia się skóry i zmniejszają ryzyko rozwoju chorób nowotworowych.
* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Skład: ziemniaki, fasolka szparagowa, kalafior, cebula, por, mleko kokosowe, pestki dyni BIO * 1%, oliwa z oliwek, czosnek, koperek, sok z cytryny, sól kłodawska, lubczyk, pieprz czarny, regulator kwasowości; kwasek cytrynowy.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Zupa o niskim indeksie glikemicznym.
Wartość odżywcza w 100g produktu |
Wartość energetyczna |
156 kJ / 37 kcal |
Tłuszcz |
1,5g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,6g |
Węglowodany |
5g |
W tym cukry |
0,9g |
Białko |
1,2g |
Sól |
0,2g |