Moje konto
Logowanie Przypomnienie hasła

Dołącz do nas:

• Szybki proces zakupowy
• Śledzenie statusu przesyłki
• Podgląd historii zakupów
• Informacje o promocjach i kuponach rabatowych

Rejestracja
Koszyk
Brak produktów
Jarzynowa VEGAN
Menu bez glutenu
Zupa Jarzynowa VEGAN

Zupa z jarzyn to prawdziwa skarbnica zdrowia! Witaminy i składniki odżywcze zawarte w warzywach dodadzą sił i odżywią ciało. Ciepła zupa jarzynowa jest też świetnym posiłkiem podczas przeziębienia, kiedy organizm potrzebuje wzmocnienia. Jest moc – przekonaj się sam!

KALAFIOR – ma silne działanie antynowotworowe. Przede wszystkim zmniejsza ryzyko rozwoju raka prostaty i pęcherza.

PESTKI DYNI – to cenne źródło witamin i składników mineralnych oraz zdrowego oleju roślinnego zawierającego nienasycone kwasy tłuszczowe.

ZIEMNIAKI – to źródło energii, białka, a także witamin i składników mineralnych. Dieta ziemniaczana zalecana jest w niewydolności nerek.

FASOLKA SZPARAGOWA - zielone ziarna fasolki są bogate w witaminę C, E i A, która w fasolce występuje głównie pod postacią beta-karotenu, czyli prowitaminy A. Ponadto zawierają silne przeciwutleniacze - flawonoidy. Dzięki temu chronią organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, a tym samym opóźniają proces starzenia się skóry i zmniejszają ryzyko rozwoju chorób nowotworowych.

* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Skład: ziemniaki, fasolka szparagowa, kalafior, cebula, por, mleko kokosowe, pestki dyni BIO * 1%, oliwa z oliwek, czosnek, koperek, sok z cytryny, sól kłodawska, lubczyk, pieprz czarny, regulator kwasowości; kwasek cytrynowy.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Zupa o niskim indeksie glikemicznym.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 156 kJ / 37 kcal
Tłuszcz 1,5g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6g
Węglowodany 5g
W tym cukry 0,9g
Białko 1,2g
Sól 0,2g