Moje konto
Logowanie Przypomnienie hasła

Dołącz do nas:

• Szybki proces zakupowy
• Śledzenie statusu przesyłki
• Podgląd historii zakupów
• Informacje o promocjach i kuponach rabatowych

Rejestracja
Koszyk
Brak produktów
Jagielnik kokosowo - cytrynowy
Menu bez glutenu

MIĄŻSZ KOKOSA - czyli biała i mięsista wyściółka twardej skorupy orzecha, jest bogaty w błonnik, potas, magnez i fosfor, a także w kwas foliowy. Nasycone kwasy tłuszczowe zawarte w kokosie to trójglicerydy średniołańcuchowe Kwasy MCT - omijają komórki tłuszczowe i z przewodu pokarmowego wchłaniają się bezpośrednio do żyły wrotnej. Dzięki temu nie są odkładane jako materiał zapasowy, lecz stanowią szybko dostępne źródło energii.

MLEKO KOKOSOWE - mleko kokosowe jest dobrym źródłem niektórych składników mineralnych. Porcja 100 g pokrywa dzienne zapotrzebowanie na mangan w 46 procentach, na miedź w 13 procentach, na fosfor w 10 procentach, a na magnez, żelazo i selen w 9 procentach. Zawiera także niewielkie ilości witaminy C, niacyny, kwasu foliowego i innych witamin z grupy B.

KASZA JAGLANA - jagły to najstarsza znana kasza. Wyróżnia się najwyższą zawartością witamin z grupy B: B1, B2, i B6 oraz żelaza i miedzi. Ma mało skrobi, za to dużo łatwo przyswajalnego białka. Kasza jaglana jest lekkostrawna i nie uczula, bo nie zawiera glutenu. Ma właściwości antywirusowe, zmniejsza stan zapalny błon śluzowych (wysusza nadmiar wydzieliny), jest zatem dobrym domowym lekarstwem na katar.

CYTRYNA - zawiera witaminę C, witaminy z grupy B, lecytynę i kwas foliowy.

* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Skład: wiórki kokosowe, mleko kokosowe (ekstrakt kokosowy, woda), erytrol, masło kakaowe, sok z cytryny, kasza jaglana.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 1148 kJ / 228 kcal
Tłuszcz 23g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 19,3g
Węglowodany 29,6g
W tym cukry 2g
Błonnik 3,3g
Białko 3,2g
Sól 0,08g