Sok SIRT
Menu bez glutenu
Sok SIRT

Pełnowartościowy napój według naszej autorskiej receptury. W jego składzie znajdują się tzw. aktywatory sirtuin. Sirtuiny znajdują się w naszym organizmie i są to białka odpowiedzialne za różnego rodzaju procesy, m.in. metabolizm. Dodatkowo, zielone warzywa zawierają witaminy, minerały, antyoksydanty (które chronią przed chorobami i łagodzą stany zapalne w organizmie), a także chlorofil – świetnie wsparcie dla naszych układów: odpornościowego oraz trawiennego.

JARMUŻ - jest skarbnicą sulforafanu - przeciwutleniacza, który ma silne działanie antynowotworowe. Poza tym jarmuż zawiera karotenoidy (beta karoten, luteinę, zeaksantynę) - przeciwutleniacze, które również hamują szkodliwe procesy oksydacyjne. Jarmuż jest także skarbnicą innej antynowotworowej substancji - witaminy K, która również hamuje rozwój niektórych nowotworów i odgrywa istotną rolę w procesie krzepnięcia krwi, m.in. zmniejsza nadmierne krwawienia miesiączkowe.

RUKOLA – bogata w wysoko wartościowe aminokwasy siarkowe, kwas alfa – linolenowy, chlorofil i kwas foliowy. Liście rukoli to także liczne witaminy, dzięki którym możliwe jest nie tylko wzmocnienie organizmu, ale także tonizacja i regeneracja wszystkich komórek organizmu.

SELER NACIOWY - seler naciowy jest źródłem m.in. olejków aromatycznych, flawonoidów i glikozydów, które wpływają na pobudzenie pracy serca. Poza tym zawiera dużą ilość witamin C i E, witamin z grupy B oraz kwasu foliowego. W selerze naciowym znajdziemy także cynk, żelazo, magnez, potas oraz wapń. Ma działanie oczyszczające, wpływa na nawilżenie skóry, zapewniając jej aksamitną gładkość i delikatność. Poza tym sprzyja likwidowaniu obrzęków oraz zapobiega działaniu wolnych rodników.

ZIELONE JABŁKO - picie soku z jabłek na pusty żołądek dostarcza organizmowi silnie skoncentrowanego błonnika, który nie tylko wspomaga trawienie, lecz także na dłużej zaspokaja głód, wspomagając proces utraty wagi. Wysoka zawartość błonnika też odgrywa ważną rolę w przetwarzaniu cukru przez metabolizm. Pomaga to zużyć cukier jako źródło energii a to działa przeciwcukrzycowo. Jedzenie zielonych jabłek pomaga regulować wysoki cholesterol, zatrzymując płytki krwinek przed blokowaniem tętnic.

* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Skład: seler naciowy, zielone jabłko, jarmuż, rukola, sok z cytryny, liście pietruszki, liście lubczyku.
Bez konserwantów i dodatków smakowych.
Barwa, smak i konsystencja soku może się różnić w zależności od pory roku.
Wartość odżywcza w 100ml produktu
Wartość energetyczna 132 kJ / 39 kcal
Tłuszcz 0,4g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g
Węglowodany 4,5g
W tym cukry 3,4g
Błonnik 2,1g
Białko 1,4g
Sól 0g