Chleb bezglutenowy KETO
Menu bez glutenu
Chleb bezglutenowy KETO

PESTKI DYNI – to cenne źródło witamin i składników mineralnych oraz zdrowego oleju roślinnego zawierającego nienasycone kwasy tłuszczowe.

NASIONA CHIA - zawierają one więcej kwasów omega-3 niż hodowlany łosoś atlantycki. Są także bardziej bogate w wapń niż mleko, a żelaza zawierają więcej niż szpinak. Ponadto nasiona chia odznaczają się wysoką zwartością pełnowartościowego białka.

* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Skład: woda, siemię lniane złote, pestki dyni, masło orzechowe, łuska babki jajowatej, olej rzepakowy, nasiona chia, sól, proszek do pieczenia
Przechowywanie: Naszym chlebkom najlepiej jest w opakowaniu i schowanymi w lodówce. Należy od czas do czasu otworzyć opakowanie żeby nie zgromadziła się w środku wilgoć. Tak przechowywany chleb, odwdzięczy się zachowaniem świeżości przez długi czas - nawet 5 - 6 dni. Jeżeli widzisz, że porcja jest dla Ciebie i tak za duża – pokrój w cienkie kromeczki i zamróź. Najsmaczniejsze są po podpieczeniu w opiekaczu lub rozmrożeniu na patelni. Smacznego!
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 913 kJ / 220 kcal
Tłuszcz 13,3g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,45g
Węglowodany 4,99g
W tym cukry 1,65g
Błonnik 21,8g
Białko 15,6g
Sól 1,6g