Chleb bezglutenowy Pełne Ziarno
Menu bez glutenu
Chleb bezglutenowy Pełne Ziarno

PESTKI DYNI – to cenne źródło witamin i składników mineralnych oraz zdrowego oleju roślinnego zawierającego nienasycone kwasy tłuszczowe.

NASIONA CHIA - zawierają one więcej kwasów omega-3 niż hodowlany łosoś atlantycki. Są także bardziej bogate w wapń niż mleko, a żelaza zawierają więcej niż szpinak. Ponadto nasiona chia odznaczają się wysoką zwartością pełnowartościowego białka.

* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Skład: woda, ziarno słonecznika, pestki dyni, płatki owsiane bg, siemię lniane złote, siemię lniane brązowe, mąka migdałowa, nasiona chia, łuska babki jajowatej, olej rzepakowy, sól
Waga: 360 gram (+/-)
Przechowywanie: Naszym chlebkom najlepiej jest w opakowaniu i schowanymi w lodówce. Należy od czas do czasu otworzyć opakowanie żeby nie zgromadziła się w środku wilgoć. Tak przechowywany chleb, odwdzięczy się zachowaniem świeżości przez długi czas - nawet 5 - 6 dni. Jeżeli widzisz, że porcja jest dla Ciebie i tak za duża – pokrój w cienkie kromeczki i zamróź. Najsmaczniejsze są po podpieczeniu w opiekaczu lub rozmrożeniu na patelni. Smacznego!
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 1614 kJ / 388 kcal
Tłuszcz 27,08g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,6g
Węglowodany 13,7g
W tym cukry 2,76g
Błonnik 11,38g
Białko 18,84g
Sól 1,24g