Moje konto
Logowanie Przypomnienie hasła

Dołącz do nas:

• Szybki proces zakupowy
• Śledzenie statusu przesyłki
• Podgląd historii zakupów
• Informacje o promocjach i kuponach rabatowych

Rejestracja
Koszyk
Brak produktów
Harira
Menu bez glutenu
Zupa Harira

Zupa Harira to narodowe danie marokańskie, które wyjątkowy smak zawdzięcza świetnej kompozycji składników soczewicy, ciecierzycy, warzyw oraz przypraw. Ta bardzo pożywna, rozgrzewająca zupa odżywi ciało tym, co najlepsze! Zupa marokańska to smaczny wybór w każdej szerokości geograficznej.

CIECIERZYCA - ciecierzyca, poza tym, że jest skarbnicą białka, w sporych ilościach posiada inne składniki, które zapobiegają zaparciom, sprzyjają odchudzaniu, obniżają ciśnienie krwi i poziom cholesterolu. Ponadto jest uważana za afrodyzjak.

ZIELONA SOCZEWICA – wzmacnia serce i nerki. Wspomaga wydalanie wody z organizmu. Bogata w białko, zastępuje mięso w diecie wegetariańskiej.

CZERWONA SOCZEWICA – wzmacnia serce i nerki. Wspomaga wydalanie wody z organizmu.

MARCHEW - bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jednym z ważniejszych jest beta-karoten, który nie tylko wzmaga opaleniznę, lecz także zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność i może ochronić przed rozwojem nowotworów.

PRZETARTE POMIDORY - przetworzone termicznie zawierają nawet trzy razy więcej likopenu, który jest przeciwutleniaczem. Opóźnia procesy starzenia, chroni organizm przed licznymi chorobami układu krwionośnego, ma silne działanie przeciwnowotworowe.

CYNAMON - to przyprawa, która ma wiele właściwości leczniczych - to sprawdzony środek na odchudzanie, cellulit i trądzik. Pomoże także w okresie przeziębienia i przy dolegliwościach żołądkowych.

KUMIN - jest doskonałym źródłem żelaza, dzięki temu kumin zarówno zapobiega, jak i wspomaga leczenie anemii. Żelazo jest ważne m.in. dla kobiet miesiączkujących, które tracą żelazo w trakcie krwawienia. Poza tym kumin, dzięki wysokiej zawartości żelaza, witaminy C i A ma pozytywny wpływ na układ odpornościowy. Obniża poziom cholesterolu oraz stężenie "złego" cholesterolu LDL, trójglicerydów we krwi oraz zwiększa stężenie "dobrego" cholesterolu HDL we krwi.

* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Skład: woda filtrowana, ciecierzyca, zielona soczewica, czerwona soczewica, marchewka, przetarte pomidory bez skóry, cebula, daktyle, oliwa z oliwek, sól kłodawska, pieprz, kurkuma, kolendra - nasiona, kolendra - natka, kozieradka, natka pietruszki, kumin, papryka ostra, papryka słodka, cynamon, ziele angielskie.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Zupa o niskim indeksie glikemicznym.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 257 kJ / 61 kcal
Tłuszcz 1,4g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g
Węglowodany 8,5g
W tym cukry 2,2g
Białko 2,8g
Sól 0,5g