Zupa Gulaszowa FIT
Zupa gulaszowa to tradycyjne danie węgierskie. Jej bazą jest wołowina (lub wieprzowina), papryka oraz cebula. W rodzinie Zdrowych Zup gulaszowa zawiera pierś z kurczaka, jednak gotowana jest na warzywnym wywarze. Co ważne, w naszej kuchni wybieramy certyfikowane mięso bez antybiotyków i GMO. Pamiętaj - wybory żywieniowe mają znaczenie dla Twojego zdrowia i samopoczucia.
PIERŚ Z KURCZAKA BEZ GMO I ANTYBIOTYKÓW - mięso z kurczaka to wartościowe źródło białka, witamin i składników mineralnych. Jeśli chcesz mieć jeszcze większą pewność, że jesz zdrowego kurczaka, wybieraj piersi z kurczaka z certyfikatami lub kurczaka zagrodowego.
MARCHEW - bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jednym z ważniejszych jest beta-karoten, który nie tylko wzmaga opaleniznę, lecz także zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność i może ochronić przed rozwojem nowotworów.
CEBULA – zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.
PRZETARTE POMIDORY - przetworzone termicznie zawierają nawet trzy razy więcej likopenu, który jest przeciwutleniaczem. opóźnia procesy starzenia, chroni organizm przed licznymi chorobami układu krwionośnego, ma silne działanie przeciwnowotworowe.
PAPRYKA – jako jedno z nielicznych warzyw, papryka zachowuje swoje właściwości pod wpływem duszenia i pieczenia. Świeża papryka zawiera więcej witaminy C niż cytryna, a pieczona poprawia trawienie i pobudza apetyt. Do właściwości leczniczych papryki zalicza się też mi.in. zapobieganie zwapnieniu naczyń krwionośnych i likwidowanie bólu głowy.
PIECZARKI - zawierają dużo witamin z grupy B, a także związków bioaktywnych, m.in. lektyn i tyrozynazy. Badania naukowe potwierdzają ich działanie przeciwnowotworowe, odpornościowe i antybakteryjne.
* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Skład: woda filtrowana, pierś z kurczaka zagrodowego bez antybiotyków i GMO, cebula, marchew, pieczona papryka bez skóry, przetarte pomidory bez skóry, pieczarki, masło ghee bez laktozy, sól kłodawska, papryka słodka wędzona, papryka słodka, papryka ostra, pieprz, cząber, tymianek, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Zupa o niskim indeksie glikemicznym.
Wartość odżywcza w 100g produktu |
Wartość energetyczna |
156 kJ / 37 kcal |
Tłuszcz |
1,4g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4g |
Węglowodany |
2,4g |
W tym cukry |
2,1g |
Białko |
3,4g |
Sól |
0,6g |