Lubelszczyzna – to właśnie stamtąd pochodzi forszmak. Jego cechą charakterystyczną jest kwaśna nuta, którą nadają ogórki kiszone. Zupa ta świetnie sprawdza się na różnego rodzaju uroczystościach rodzinnych – od urodzin po wesela. To również idealna zdrowa przekąska w ciągu dnia. Spróbuj, jak smakuje danie prosto ze wschodniej Polski.
KISZONE OGÓRKI – naturalny probiotyk - ponieważ zawierają bakterie kwasu mlekowego, które oczyszczają organizm i wzmacniają system obronny, chroniąc nas przed chorobami. Kwas mlekowy reguluje florę bakteryjną w jelitach, wspomaga trawienie i wchłanianie produktów przemiany materii, zmniejsza poziom cholesterolu.
ZIEMNIAKI – to źródło energii, białka, a także witamin i składników mineralnych. Dieta ziemniaczana zalecana jest w niewydolności nerek.
CEBULA – zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.
PIECZARKI - zawierają dużo witamin z grupy B, a także związków bioaktywnych, m.in. lektyn i tyrozynazy. Badania naukowe potwierdzają ich działanie przeciwnowotworowe, odpornościowe i antybakteryjne.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Zupa o niskim indeksie glikemicznym.
Wartość odżywcza w 100g produktu | |
Wartość energetyczna | 159 kJ / 38 kcal |
Tłuszcz | 1,6g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g |
Węglowodany | 2,9g |
W tym cukry | 0,5g |
Białko | 3,3g |
Sól | 0,2g |